"Een mooi debuut"

HERENTALS -

Het debuut van Jurgen Van Den Broeck bij de juniores leverde de renner van Heist Sportief een derde plaats op. "En daar ben ik best tevreden mee. Tijdens de finale van de wedstrijd in Kuurne werd ik geklopt door Kevin De Weert en Wim De Vocht, twee jongens die dit jaar deel zullen uitmaken van de absolute top in onze categorie."

M.P.

BR>"Ik hoef me dus beslist niet te schamen. We ontsnapten met een groepje van tien dat in de finale door de winnaar en de nummer twee helemaal aan flarden werd gereden."

De volgende twee weken gaat Jurgen Van Den Broeck het rustig houden en kiest hij voor kleine regionale wedstrijden. "Dan komt de Driedaagse van de Noorderkempen eraan, een wedstrijd die ik zal rijden als voorbereiding op de Ster van Zuid-Limburg. Ik wil de volgende maanden in de eerste plaats ervaring opdoen, maar als ik ereplaatsen kan behalen in de grotere wedstrijden, is dat ook mooi meegenomen."

Goed vertrokken

Vorig jaar won Van Den Broeck zeven wedstrijden bij de nieuwelingen. Zijn vroege conditie dankt de Herentalsenaar aan zijn voorbereiding. "Ik heb de voorbije winter intensiever getraind dan de afgelopen jaren. Ik deed meer aan fitness dan in het verleden maar heb ook gelopen en gezwommen. Als het klopt dat je in de winter de basis moet leggen voor een geslaagd seizoen op de weg, ben ik goed vertrokken. We zien de volgende weken en maanden wel wat het wordt."

Nu in het nieuws