Sportlaureaten gevierd

f Reddend zwemmen

A.F.

BR>

Martine Engelen

heeft afgelopen zondag een nieuw Belgisch record gevestigd op de 200m

Super Life Saver

. De nieuwe besttijd bedraagt 2'51"13. De Turnhoutse zette deze prestatie neer tijdens een reddingsmeeting in Molenbeek.

F Zwemmen

In het Stedelijk overdekt zwembad van Geel vindt zaterdag van 9 tot 18u een zwemmarathon plaats. Het is de bedoeling om met met groep van ten minste tien personen gedurende een uur zo veel mogelijk lengtes te zwemmen. Iedereen kan deelenemen, deelname is gratis. Voor informatie kan je terecht bij de Geelse Sportdienst. Tel 014/57 09 60.

Algemeen

TURNHOUT -

De Turnhoutse sportraad riep vrijdagavond alle atleten met naam en faam bijeen voor de huldiging van de sportlaureaten. Bij de volwassenen ging alle eer naar Martine Engelen. Zij maakte zich in 1999 erg verdienstelijk als reddend zwemster, door onder meer de Europese titel te pakken en een wereldrecord te verbeteren.

In de jeugdcategorie ging de titel naar Roel Van Ginniken. Hij dankte deze bekroning aan zijn prestatie in het muurklimmen. De kadetten meisjes van Volley Regio Turnhout werden geëerd als sportploeg van het jaar. Ook de titel sportclub van het jaar ging naar Volley Regio Turnhout.

Nu in het nieuws