"De meesten kunnen het ver brengen"

Atletiek

L.Ca.

BR>

KASTERLEE -

Het is alom geweten dat de conditie van de jongeren er de laatste jaren sterk op achteruit is gegaan. Het aantal uren sport op school is duidelijk onvoldoende. Eenmaal thuis nestelen de meeste kinderen zich voor tv of voor hun computer, waardoor de situatie nog verergert. Gelukkig zijn er nog altijd clubs en gedreven trainers die de jeugd opvangen en begeleiden.

Tot de categorie van gedreven trainsters behoort zeker Lieve Van Mechelen. Als regentes lichamelijke opvoeding heeft ze bovendien de geschikte opleiding gehad om de kinderen op de gepaste manier op te vangen en te begeleiden.

Van Mechelen heeft zelf jarenlang aan atletiek gedaan. "Ik heb verschillende jaren getraind bij Joris Moons en Bert Van Opstal. We vormden destijds een geweldige groep. Ik was vooral actief in de spurt, de horden en de meerkamp. Niet dat ik een vedette was maar ik trok toch aardig mijn streng. Zo behaalde ik verschillende medailles op de provinciale kampioenschappen."

Studies en sport waren op een bepaald moment niet meer te combineren. Lieve haakte af en niets deed vermoeden dat ze ooit terug zou keren naar de atletiek. Zowat een jaar geleden werd ze gecontacteerd om bij AC Lichtaart, een afdeling van AC Herentals, training te komen geven. Aanvankelijk twijfelde ze, maar uiteindelijk hapte ze toe.

Vooruitgang

En het viel mee. Zo goed zelfs, dat Van Mechelen in de kortste keren opnieuw in de ban was van de atletiek. Ze nam de miniemen onder haar hoede en vormde binnen de kortste keren een gemotiveerde groep. "Op korte tijd boekten ze enorme vooruitgang. Op een indoormeeting in Gent enkele weken geleden werden enorme prestaties neergezet, ondanks het feit dat het voor de meeste atleetjes pas een eerste indoorwedstrijd was. Ik ben er daarom van overtuigd dat de meesten het aardig ver kunnen brengen. We zullen er alleszins alles aan te doen om dat waar te maken."

Nu in het nieuws