Atleten naar ultieme test voor Belgisch kampioenschap

Atletiek

L.Ca.

BR>

LILLE -

Met het Belgisch veldloopkampioenschap voor de deur groeit het seizoen naar zijn hoogtepunt. Bij gebrek aan een officiële organisatie in de regio, gaat uiteraard veel aandacht uit naar de veldloop van Lille. Die is jaarlijks gepland na het Belgisch kampioenschap, maar gaat het BK ditmaal uitzonderlijk vooraf.

AC Lille, een onderafdeling van AC Herentals, wil alleszins van de gelegenheid gebruik maken om de atleten een ultieme kans te geven zich voor te bereiden op het kampioenschap. Jaarlijks zakken aardig wat deelnemers af, en dat zal ditmaal beslist ook het geval zijn.

Vorig jaar demonstreerde een sterke Pedro Rens er zijn conditie. De atleet uit Westerlo heeft duidelijk zijn zinnen gezet op het Belgisch kampioenschap. De plaatselijke Pieter Reynders werd vorig jaar in de laatste ronde nog ingehaald door de Oost-Vlaming Eric De Tier. Bij de vrouwen stond er toen geen maat op de wederoptredende Annick Beckers.

Plaats van gebeuren is uiteraard sportcentrum Balsakker. Het programma vangt aan om 14u met wedstrijden voor kabouters, kinderen jonger dan 7 jaar. Nieuw is dat er ook een wedstrijd over 2km voor recreanten is voorzien. Naar jaarlijkse gewoonte werd gezorgd voor een prachtige prijzentafel. Voor de recreanten worden de prijzen verloot. Inschrijven kan vanaf 12u30. Voor inlichtingen kan men terecht bij Dirk Van Echelpoel, tel 014/88 10 43.

Nu in het nieuws