"De titel is geen must"

Zaalvoetbal

B.O.

BR>

MALLE -

In derde nationale D krijgt de topper Scherpenheuvel - Malle vanavond alle aandacht. Als Malle wint, neemt het de koppositie van de Brabanders over en ligt de titel voor het grijpen. Malle start als favoriet vermits Scherpenheuvel de jongste weken enkele steekjes liet vallen. Tevens liet Malle er in de heenronde geen twijfel over bestaan wie destijds de sterkste formatie was. Het won met afgetekende cijfers.

"We gaan het vel van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is, maar dit Malle moet geen enkele reeksgenoot vrezen", zegt coach Swa Donckers. "In de heenronde moesten we door de komst van vier nieuwe spelers naar automatismen zoeken. Maar nu die er zijn, straalt deze ploeg veel kracht uit. Bovendien zorgt het wederoptreden van doelman Ludo Verwilt voor rust in onze verdediging."

"Of deze wedstrijd beslissend kan zijn voor de titelstrijd? Ik denk het niet. Er volgen nog zeven partijen en iedereen kan van iedereen winnen. Drie weken geleden telden we nog zeven punten achterstand op Scherpenheuvel. Vandaag zijn dat er twee. De staartploegen zijn dikwijls de gevaarlijkste tegenstanders. Vermits er zeven ploegen zakken, moeten ze proberen ook tegen de kopploegen punten te pakken."

"Als we de veldslag vanavond verliezen, is de oorlog nog niet voorbij. Ik vrees dat er tot de laatste speeldag zal moeten geknokt worden. Wij gaan voluit voor de titel, maar het is geen must."

Sterkste opstelling

In het teken van het behoud geniet de partij Turnhout - Herselt eveneens spankracht. Herselt vloerde afgelopen vrijdag leider Malle en is daardoor gelanceerd om opnieuw drie punten te grijpen. Herselt recupereert Koen Verellen en Emiel Zijlmans zodat de bezoekers met hun sterkste opstelling aan de aftrap verschijnen.

Nu in het nieuws