HGW Kempen zet operatie-redding verder

Handbal

A.F.

BR>

TURNHOUT/GEEL -

De handbalcompetitie komt stilaan in een beslissende fase. Technico Turnhout moet dit weekend niet in actie komen, uitgerekend op het moment dat de Kempenaars aan een mooie reeks bezig waren. De club uit Turnhout ging vorig weekend weliswaar de boot in bij Amay, maar gezien het goede spel had ze zeker meer verdiend. Dat weekje rust komt dus erg ongelegen, vooral omdat er nog slechts één partij in de reguliere competitie op het programma staat.

HGW Kempen moet wel het veld op en dat tegen Middelkerke. "Sinds we de operatie-redding inzetten, behaalden we een mooie drie op vier", aldus een fiere trainer Bruno Verhoeven. "Met winst tegen Tessenderlo en een gelijkspel tegen Peer, zitten we duidelijk op het goede spoor. Die lijn moeten we doortrekken en dat zal tegen Middelkerke zeker gebeuren."

"Ik ga er alvast van uit, dat we zondag de twee punten thuishouden. De kustploeg heeft tot nu toe immers slechts twee punten, die het uitgerekend tegen ons behaalde. De spelers zijn dus gebrand op revanche en die zal er komen. Het gaat immers elke week beter en die goede resultaten versterken het vertrouwen nog."

Derde plaats

In Turnhout liepen de meisjes van Technico deze week op wolken. Vorig weekend klopten ze Middelkerke, de ploeg die hen eerder uit de Beker van België kegelde. Dankzij deze zege staan de Turnhoutse meisjes op de derde plaats en die werd voor het seizoen als doel gesteld.

"We zijn inderdaad goed op weg om die derde plaats te behalen. We mogen dus geen punten meer laten liggen", aldus trainer Jef Claassen. "Zondag komt Mechelen op bezoek en dat zou haalbaar moeten zijn. Mechelen staat elfde met negen punten en op papier is dat een hapklare brok voor ons. We moeten trachten op ons elan door te gaan. Dan kan er in principe weinig gebeuren."

Nu in het nieuws