"We zijn er klaar voor"

Korfbal

A.F.

BR>

TURNHOUT -

Na een weekje rust maken de korfballers zich op voor het derde seizoensluik, namelijk de eindronde van de veldcompetitie. Vobako behaalde in de voorronde een derde plaats en komt daarom nu uit in de promotiepoule. "Wij zijn er klaar voor en hebben niets te verliezen", stelt coach Karel Bastiaensen meteen. "Floriant en Artemis zijn de favorieten en door onze derde plaats starten wij met een achterstand. De twee eerste wedstrijden worden belangrijk, omdat we twee keer uitspelen. Eerst trekken we naar Deurne, dat voor ons in de poule eindigde. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik heb er toch vertrouwen in. We kwamen immers gesterkt uit de zaacompetitie."

Voor Technico, dat door een vijfde plaats in de voorronde in de degradatiepoule terecht kwam, liggen de kaarten enigszins anders. De Turnhoutenaren degradeerden in de zaalcompetitie en zij moeten zich dus eerst nog herstellen van die mentale dreun.

"We hebben daarenboven niet meteen het gemakkelijkste programma af te werken", blikt trainer Patrick Bisschops vooruit. "We starten bijvoorbeeld tegen Groen Wit en dat is al de vijfde maal dit seizoen dat we tegen elkaar spelen. We hebbe één keer vlot gewonnen, maar daarna gingen we telkens met één of twee korven verschil de boot in. We zien dus wel wat het wordt. We hebben in ieder geval al goed buiten getraind en gespeeld."

Ook Rijko komt uit in de degradatiepoule van haar reeks, na een vierde plaats in de voorronde. "Het wordt de kunst, om twee ploegen achter ons te houden en dat zie ik wel zitten", aldus coach Nico Van Krunckelsven. "We starten met een thuismatch tegen Berchem en zij eindigden net als wij vierde in de voorrondes. Het is een iets oudere en vrij grote ploeg, met een pak ervaring. Bij winst zouden de kaarten meteen goed liggen en zie ik het zitten voor de andere partijen."

Nu in het nieuws