Nationale toppers naar vierde rankingtornooi

Snooker

J.R.

BR>

ANTWERPEN -

SC Dollar in Zwevegem organiseert dit weekend het vierde tornooi van de Belgium Ranking. Naast een resem buitenlanders zal de aandacht zich toespitsen op de prestaties van onze nationale toppers, die om diverse redenen in Zwevegem hun beste beentje zullen willen voorzetten.

Zo zijn er Mario Geudens en Björn Haneveer, die moesten afhaken voor de Continental Cup van 9-12 maart in Gibraltar. Dit Kempens duo zal in die periode samen met Luikenaar Patrick Delsemme aantreden in de kwalificatiewedstrijden voor het Embassy WK, waar ze hun toekomst min of meer kunnen veiligstellen.

De andere toppers, aangevoerd door Peter Bullen, Alain De Cock en Nicolas Dury kunnen zich in SC Dollar meten met de betere spelers. Dat moet een ideale voorbereiding zijn op de Continental Cup, waar België het traditioneel vrij goed doet.

Het vierde Belgium Rankingtornooi kan aan de top van de rangschikking al een duidelijker beeld geven na dit weekend. Haneveer voert de stand aan voor Bullen, Dury, Spapen, Horne, Fung Kwok Wai en Mario Geudens, die het tweede tornooi won maar voor het eerste tornooi verstek moest laten gaan. Meteen zijn ook alle Belgische kanshebbers genoemd, tenzij de Limit-ploeg met Hufkens, Van Hove, Dierckx, Kaerts, Devos of T'Syen er in West-Vlaanderen anders over zou denken.

Nu in het nieuws