Tweede

Op de bal

R.N.

BR>f Dessel Sport

Geblesseerd:

Vandenwijngaert (knie), De Fré (verrekking).

Terzijde:

Vandenwijngaert is nog altijd aan revalideren toe. De Fré die zaterdag in Deinze een verrekking opliep, trainde deze week niet. Christina sukkelt met de maag, Van Ende met de keel. Trainer Andrews was afwezig tot gisteren. Hij reisde maandag naar Engeland af voor een bezoek aan zijn ouders. Tijdens het weekend zijn de spelers vrij.

f Turnhout

Geblesseerd:

Dillens, Spiessens

Terzijde:

Koen Caluwé ondervindt geen last meer van de blessure die hij vorige zondag opliep (voet omgeslagen). Steven Geentjens, die heroptrad bij de reserven, kreeg na 20 minuten pijn in de bil en verliet veiligheidshalve het veld. Deze week trainde hij rustig, maar vanaf maandag zou hij met de groep kunnen meetrainen. De revalidatie van Glen Dillens (scheur in mediale band) verloopt niet naar wens. Als er binnen twee weken geen beterschap is, moet Dillens een speciale scan laten maken. Opereren is niet uitgesloten. Bart Spiessens (spierscheur) revalideert evenmin naar behoren. Als er half maart geen beterschap is, dan dringt een operatie zich op.

Derde A

f Hoogstraten

Geblesseerd:

Heijstek, Palmers.

Terzijde:

Voor Peter Heijstek zijn de druiven nog steeds te groen. Palmers incasseerde een pijnlijke verrassing. Een tweede onderzoek wees uit dat Erwin niet een ribkneuzing had opgelopen, wel een ribbreuk. Als alles meezit kan Palmers mogelijk volgende week weer aan de slag. Gisteren trokken Eddy Van De Ven en zijn jongens naar de sauna. Bedoeld wellicht als opwarmer voor zondag. Vanavond staat er training op het menu.

Kern:

Van Gestel, Sabhaoui, Staes, Meseure, Van Der Goten, Beyers, Van Ossel, Cuyvers, Ceusters, Swaegers, Verstappen, Van Dooren, Huygen, Claes, Van Der Velde.

Vierde B

f Vorselaar

Terzijde:

Prijsschutter Davy Van de Pol, die afgelopen week zijn overeenkomst met de club hernieuwde, kwam vorige speeldag in Berchem zwaar op zijn rug terecht en liet de donderdagtraining voor wat ze was (dinsdag werd er niet getraind). Een scan wees uit dat de Poppelaar enkele kneuzingen had opgelopen, zonder veel erg. Ook Jo Van Beek, die momenteel van een korte verlofperiode geniet, verscheen gisteren niet op het appel. Wegens het voetballoze weekend staan er volgende week drie in plaats van twee oefensessies op het programma.

Vierde C

f Lille

Geblesseerd:

Varol, Cornelissen en Leysen.

Terzijde:

Géén verlengstuk van de Lilse triomftocht komend weekend, want de competitie ligt even stil. Er viel gisteren dan ook weinig nieuws te rapen aan de Balsakker. Cemal Varol en de Nederlander Jimmy Cornelissen (allebei verrekking) zijn nog een tweetal weken buiten strijd. Voor de langdurig geblesseerde Bert Leysen lijkt het seizoen nu al afgelopen.

f Olen

Geblesseerd:

Baelus.

Terzijde:

Voor het treffen van vanavond op Neeroeteren blijft Davy Baelus onbeschikbaar wegens een enkelkneuzing. Gert Boeckx komt terug uit schorsing en zit wellicht naast Henderickx op de bank.

Kern:

Raeymaekers, Dierckx, Stappaerts, Lauwers, Van Roey, Van de Vel, Vandeneynden, Van Doninck, Meeus, De Backer, Leysen, Janssens, Boeckx, Henderickx, Bouquillon.

f Wezel

Terzijde:

Luc Hooyberghs en Dirk Van Ham sukkelden al enkele weken met een achillespeesblessure en zij deden het deze week daarom rustig aan. Werner Machiels en Peter Janssen trainden weer volop mee, nadat ze gehavend uit het duel tegen FC Beringen kwamen.

f Witgoor

Geblesseerd:

Engelen (spierscheur), Ustun (rug).

Terzijde:

Ustun traint momenteel niet, omdat hij veel hinder ondervindt van de blessure die hij tegen Wezel opliep. Wellicht gaat het om een spierverrekking in de rug. De diagnose is nog niet helemaal duidelijk. Engelen is stilaan aan lopen toe. Hij traint nog niet met de groep. Dat is wel het geval voor Jo Peeters, die weer voluit meedoet. Ook Leitao Carvalho sloot gisteren opnieuw bij de groep aan. Vanavond wordt niet getraind, omdat Witgoor morgen om 15 uur een oefenwedstrijd speelt tegen de Limburgse eersteprovincialer Turkse Rangers.

f Zwarte Leeuw

Terzijde:

Volgende week (bezoek van Montegnée) dient Van Riel willens nillens aan de kant te blijven. Het bekende dagje geelzucht. Henrard trainde gisteren op eigen houtje. Het kuitletsel is nagenoeg verdwenen. Gert De Weerdt, eindelijk weer de oude, sluit volgende week bij de groep aan. Gert Jochems, Mario Van Ginneken, Bert Van Riel en Roel Veldeman onderschreven een contractverlenging (één jaar).

Nu in het nieuws