"Wie wil winnen moet scoren"

Counters van Rupel Boom vellen verdienstelijk Lyra

Roger Desmet

BR>

LIER -

"Een puntendeling was beter geweest. Wij hebben te veel kansen nodig om te scoren en lopen op een tegenstrever die zo goed als iedere kans benut", aldus Lyra-trainer Gunter Verheyen na de wedstrijd. En niemand kon de Lyra-coach ongelijk geven. Lyra verdiende meer.

Lyra 1

Rupel Boom 2

Provinciale scholieren

Rupel Boom bewees nog maar eens dat in het voetbal enkel de doelpunten tellen. Wie niet scoort kan ook niet winnen. Soms moeten spelers de hand in eigen boezem steken en soms is er ook pech mee gemoeid. Thuisploeg Lyra had tegen Rupel Boom met beide factoren af te rekenen. Als je dan tegen een tegenstrever speelt die wel tegen honderd procent scoort dan is de opbrengst maar aan de magere kant.

Bij de rust leidde Rupel Boom met 0-2 en dat was een hele opsteker na de zwakke prestatie van vorige speeldag tegen Wilrijk (0-1 verlies). De twee doelpunten kwamen er op indentiek dezelfde manier. Bouwmeester, zoon van ex-Lierse-speler Hans, stuurde twee keer Vincent Doms weg die de geboden kansen niet liet liggen. Rupel Boom bewees hoe efficiënt counters kunnen zijn.

Na de rust werd het voor de bezoekers knokken tot het einde. Lyra speelde constant op de helft van Rupel Boom en scoorde vlak na de pauze de aansluitingstreffer via Bram Cant. Een gelijkspel behoorde op dat moment nog tot de mogelijkheden. Lyra begon er weer in te geloven en kansen waren er voldoende om dat tweede doelpunt te lukken. Lyra moest toch blijven opletten voor de gevaarlijke counters van Rupel Boom.

Halverwege de tweede helft lieten de Pallieters een unieke kans liggen om op gelijke hoogte te komen. Schiettecat maakte een fout in het stafschopgebied en de ref wees naar de stip. De Prins zette zich achter de bal, maar trapte het ronde ding zo zwak dat doelman Jeroen Leyssens de bal zonder veel moeite kon stoppen. De Rupel Boom-doelman had zich eerder in de wedstrijd al een paar keer in de kijker gespeeld. De bezoekende verdediging moest attent blijven en tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald. Voor Lyra schoot Kasovac nog tegen de paal zodat de pech niet groter kon zijn. Kommentaar van Rupel Boom: "Het is dikwijls warm geweest."

Lyra:

Wim Ceulemans, Suetens, De Smet, Steven Ceulemans, Ben Azur Houfak, De Prins, Engels, Ben Azur Quijam, Aktepe, Cant, Kasovac, Douchy, Altun, De Koning.

Rupel Boom:

Leyssens, Bart Verbeeck, Schiettecat, Van Aken, Nick Verbeeck, Almenar, El Hohaoui, Borms, Doms, Dendal, Bouwmeester, Duré, D'Hoese.

Doelpunten:

15' Doms 0-1, 25' Doms 0-2, 50' Cant 1-2.

Nu in het nieuws