KV-miniemen nemen deel aan tornooi Michel Preud'Homme

Voetbalsprokkels

R.D.S.

BR> De

miniemen van KV Mechelen

verblijven dit weekend in Portugal. De ploeg neemt in Lissabon deel aan het

Tornooi Michel Preudhomme

. De ex-Rode Duivel en ex-KV'er heeft bij zijn huidige club zijn eigen tornooi en daar mag KV zeker niet ontbreken. Geel-rood staat in een reeks met de Portugese topclubs Benfica, Porto en de nobele onbekende Ponte Frielas.

De

uefa's van RC Mechelen

haalden opnieuw zwaar uit. Racing klopte Denderhoutem met 8-1, maar eigenlijk gebeurde het allemaal na de rust. Denderhoutem kon de schade beperken zodat het bij de koffie slechts 1-1 stond. De Greef bracht Racing 1-0 voor. Tijdens de tweede helft kwamen de doelpunten van De Greef (3), Van Grunderbeeck (2), Michiels en Deprez.

De

nationale scholieren van RC Mechelen

wonnen tegen Denderhoutem met 3-0. Voor de rust voetbalde Racing goed en de ploeg kwam na een doorbraak van Geets met 1-0 voor. Tien minuten na de rust kon Arno Vincent verdubbelen en zette De Wit een penalty om na een terecht gefloten overtreding op Van Bergen.

Na de goede prestatie tegen leider Nijlen speelden de

provinciale scholieren van SC Mechelen

1-1 gelijk op het veld van Kapellen. In een matige wedstrijd was Kapellen in de aanvangsfase de betere ploeg. Nadien kon Sporting het evenwicht herstellen en bij de rust stond het nog 0-0. Na de rust was SCM de betere ploeg en kreeg het ook enkele kansen. Een kwartier voor tijd werd het 0-1 toen Geert Vercammen vanuit een scherpe hoek raak trof. Toch lieten de Mechelaars de wedstrijd nog uit handen gaan. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg na een flater in de verdediging het deksel op de neus.

De

provinciale juniores van FC Duffel

speelden bij staartploeg Wilrijk 1-1 gelijk. Wilrijk stond al na 30 seconden op voorsprong, maar Duffel nam direct daarna de wedstrijd in handen en dat resulteerde in de gelijkmaker van Wouters. Na de rust liet Duffel het afweten en kroop het nog door het oog van de naald.

De

provinciale scholieren van FC Duffel

wonnen in Wilrijk met 2-5. Bij de rust was het 1-1, maar daar had Duffel een own-doelpunt voor nodig. Na de pauze verliep het voor de bezoekers vlot. Even werd het nog 2-2, maar toen Duffel 2-3 voorkwam was de wedstrijd gespeeld. Na de rust scoorden Diddens en Vergaelen elk één keer en schoot Willemijns twee keer raak.

De

provinciale juniores van Lyra en Rupel Boom

speelden 1-1 gelijk. Rupel Boom kon pas vijf minuten voor tijd gelijkmaken via Bruyn. Lyra was op voorsprong geklommen toen Rongé op aangeven van Spoelders met een lob scoorde. Tijdens het slot had Rongé de beslissende treffer aan de voet. Bij Rupel Boom was niet iedereen akkoord met de scheidsrechter toen die voor de bezoekers twee keer een doelpunt afkeurde wegens vermeend buitenspel.

De

juniores van RC Mechelen

verloren met 4-2 bij Germinal Beerschot. Racing kwam direct 0-1 voor dankzij een doelpunt van Bioui. Op slag van rust ging het van 0-1 naar 2-1. Na de rust werd het 3-1 en met een vluchtschot bracht Goossens Racing opnieuw in de wedstrijd. Racing werd zelfs de betere ploeg, maar Germinal Beerschot bracht na een flater de 4-2 eindstand op het bord.

Nu in het nieuws