spme jeugdbasketbal 08

Basketbalsprokkels

H.D.

BR> De

Katelijnse meisjes kadetten

kregen voor de kwartfinale drie weken geleden al bezoek uit Brugge. Ze lieten na 8-8 een 30-0 optekenen en plaatsten zich met 74-43 voor de halve finales.

De wedstrijd tussen de

Grimbergse juniores

en die van het Naamse Belgrade werd een dubbeltje op zijn kant. Zonder de geblesseerde laatstejaars Rigo Gielen beschikte coach Frank Dejonckheere maar over een derdejaars, een tweedejaars en vijf eerstejaars juniores, aangevuld met drie kadetten. Toch werd heel de eerste helft gelijke tred gehouden tegen zes juniores van 1979 en vier van 1980 (rust 39-38). Als tijdens de eerste vijf minuten van de tweede helft de bezoekers drie driepunters lukten en de thuisploeg enkele balverliezen leed, ontstond een kloof van een negental punten (72-75).

"We hebben veel zieken in de ploeg", vertelde de Nijlense ploegafgevaardigde Schrijvers voor de Antwerpse bekerwedstrijd tussen de

pre-microben

van

Rc Pitzemburg

en

Nila

. Toch startten de bezoekers met 0-16 vooraleer in de slotminuut van de eerste quarter een thuisspeler kon tegenscoren (2-16). De tweede quarter werd, meestal met bezoeker Gonissen op de bank, gewonnen door de thuisploeg (12-10) en op het einde van de derde hingen de bordjes in evenwicht (8-8). Tijdens de beslissende vierde quarter lukten na 6-7 Jonas Pelgrims nog twee vrije worpen en Geerts een. Met 9-7 als einde van de vierde quarter en ook als eindresultaat gaat Rc Pitzemburg dus naar de kwartfinales.

Op 18 maart kunnen de

benjamins 3

van

Guco Lier

wellicht de titel vieren in

Katelijne-Waver

, de eerste achtervolger met vijf punten achterstand. In Hombeek werkten de Lierse benjamins vorige week hun zeventiende wedstrijd af zonder nederlaag. Hoewel bij elke aanval iedere speler de bal moest gekregen hebben vooraleer van coach Somers een doelpoging mocht ondernomen worden, telden Bert Brabants (28), Anton Truyens (25), Boris Brabants (16), Mauranne Brabants (13), Jelle Eggers (6), Renke Peeters (6), Max Van Der Wee (5) en Maarten Van Calster (2) er al dertig punten vooraleer de thuisploeg een tweede keer tegenscoorde (2-30, rust 10-50 en 16-101).

Nu in het nieuws