"Ik wil eind dit seizoen prof worden"

Wielrennen

L.C.

BR>

BERLAAR-HEIKANT -

Jan Verstraeten hoopt aan het einde van het seizoen een profcontract te versieren. Absolute vereiste om daarin te slagen, is zich tonen in grote wedstrijden. Tijdens het openingsweekend zette de wieleratleet uit het Mapei-Quick Step-team van Herman Frison al een eerste stap in de goede richting. Hij eindigde knap derde in de door zijn vroegere gouwgenoot Tim Meeusen met bravoure gewonnen Brussel-Opwijk. Een prestatie waar de jongeman uit Berlaar-Heikant met gemengde gevoelens op terugblikt.

"Ik ben best fier op dit resultaat, maar tegelijkertijd ook een beetje ontgoocheld. Ik had zelf namelijk ook kunnen winnen, was ik in die slotkilometers iets aandachtiger geweest. Maar ik liet me net als de anderen verschalken door die late, scherpe uitval van Meeusen, die aan de meet slechts vijf meter overhield van zijn in een oogwenk verworven voorsprong."

Met die derde plaats meent Jan de vruchten te plukken van een geslaagde dertiendaagse stage met zijn team in Kroatië. "Dat was een uitstekend initiatief", weet hij. "Ik kon er ritme opdoen. Wat een verschil met de vorige jaren toen ik in volle voorbereiding steeds werd afgeremd door één of andere blessure of ziekte."

Doorbraak

Dit seizoen is het Jan menens. "Het is mijn vierde jaar onder de vleugels van ex-prof Herman Frison. Dit moet mijn doorbraak worden. Geraak ik niet aan profcontract dan wil ik me nadien vooral op het cyclocrossen toeleggen. Na vorig wielerseizoen bleef ik nog een maand in het veld actief en behaalde ik ereplaatsen in twee A-crossen."

Nu in het nieuws