Demerspurters

Op het Wiel

L.Ca.

BR>

HAACHT, BETEKOM -

Provinciaal kampioen bij de beloften Bert Heremans zat ingesloten in de pelotonspurt voor de elfde plaats in Hamont-Achel. Hij eindigde 28ste en viel dus net buiten de prijzen. Ook Joeri Leaerts, Freddy Bruynseels en Wim Everaerts zaten in de spurtende groep van meer dan honderd renners. Volgende junioren nemen zondag deel aan Leuven-Zepperen: Kristof Janssens, Koen Van Kerckhoven, Kris Jonckers, Kevin Vercammen, Sam Veeckmans en Wesley Van Ham. Laatstgenoemde komt in de plaats van Koen Iwens uit. Die zegde af omdat hij vorig jaar tweemaal viel in de eindspurt van interclubwedstrijden.

Dijlespurters

MECHELEN -

De Dijlespurters braken tijdens het openingsweekend geen potten. In de junioreswedstrijd in Opwijk haalden de meeste poulains van Wilfried De Bruyn wel de finish maar een rol van betekenis speelden ze nauwelijks. Lichtpunt was wel Michaël Libbrecht die voortdurend bij de eerste vijf fietste maar naar het einde toe wel nog wat kracht te kort kwam. Pech kende nieuweling Dries Rykaert uit Sint-Katelijne-Waver. Hij kwam op training zwaar ten val en brak daarbij een kaaksbeen. Zondag starten de meeste Dijlespurters in de nieuwelingen- en junioreswedstrijd in Vorselaar.

Feryn Team

KAPELLE-OP-DEN-BOS -

Met overwinningen van Ludo Giesberts in Tremelo-Baal en Vorselaar verliep de seizoenstart perfect voor het Feryn Team. Volgende zaterdag verschijnen de meeste Feryn-boys in het Brabantse Merchtem aan de start. Kempenzoon Ludo Giesberts gaat zondag in Hoogstraten eveneens een rugnummer afhalen. Rudy Rey werkt na zijn polsbreuk van vorige zomer aan de conditie, in Baal draaide het al beter dan verwacht, het leverde voor Rudy een vijftiende plaats op.

Hand in Hand Baal

BAAL -

Tweedejaarsnieuweling Stijn Ennekens pakte in Tielt-Winge de eerste bloemen voor de club. Johan Driesen streed tweemaal op het voorplan bij de elite: negende in Baal en vierde in Deurne bij Diest. Nieuwelingen Roel Volckaerts (halve koers mee voorop) en Kristof Vos behoorden tot de prijswinnaars in Tielt-Winge. Patrick Laporte, Carl Verreydt, Jan Lodewijckx, Michel Bleyen, Jurgen Schepers en Stefan Kuyken rijden de interclub in Grez-Doiceau op 18 maart. Voor de interclub in Trognée (19 maart) zijn Hans Kempenaers, Patrick Laporte, Wilfried Hanssens, Carl Verreydt, David De Wit en Tim Volders geselecteerd. Eddy Segers neemt op 26 maart in dit zestal de plaats in van Verreydt voor de interclub in Aalst bij Sint-Truiden.

Heist Sportief

HEIST-OP-DEN-BERG -

De club heeft de seizoenstart niet gemist. Bij de nieuwelingen liet Mario Ickx de eerste overwinning noteren. Ook bij de juniores streden Jurgen Van den Broeck, Steven Janssens en Gregory Biermans in de wedstrijd in Kuurne in de voorste gelederen. Alle categorieën zijn ofwel tussen Zepperen en Brussel of tussen Leuven en Zepperen actief. Bij de beloften selecteerde ploegleider Ronny Storms Tom Braem, Erwin Vermeulen, Davy Wagemans, Tom Wouters, Bart Lismont, Bart Dessers en Tom Verborgt. Davy Wagemans herstelt momenteel van een bloedallergie, maar kan blijven koersen.

Race Team Bikeland

BORNEM -

Race Team Bikeland rijdt zondag de interclubwedstrijd voor juniores Leuven-Zepperen. De zes renners die de clubkleuren verdedigen zijn Ken Devaere, Christoph Janssens, Kristof Sels, Steven Thoms, Bart Van Bouwel en Anton Wouters. Kevin Busby is licht geblesseerd en Nico Verbruggen herstelt in het ziekenhuis van een spieroperatie.

't Stoelmakerke

MECHELEN -

Het eerste koersweekend verliep stukken beter dan twaalf maanden geleden. In de interclub in Hamont-Achel pakten Stephan Tytgadt (negende) en Marc Verschuren (tiende) een knap resultaat mee. Omdat de derde man als 59ste over de meet bolde verspeelde men de tweede clubprijs en moest 't Stoelmakerke met een zesde plaats tevreden zijn. Buiten Andy Roskam die met pech kreeg af te rekenen bereikte iedereen de eindmeet. Patrick Laenen (vijftiende) en Koen De Rijck (zeventiende) mochten op andere plaatsen ook naar de prijzentafel. Volgend weekend pakt men de wedstrijden van Molenbeek-Wersbeek en Merchtem aan.

WK Noord-West-Brabant

MERCHTEM -

Voor de juniores van Noord-West-Brabant is de individuele wedstrijd van zondag 5 maart te Mazenzele de eerste echte opdracht op de kalender. Daarna volgen vooral de regionale koersen in de provincies Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen.

Nu in het nieuws