Internationale uitstraling volgt

Judokwai Kemzeke scoort hoog op provinciale en Vlaamse kampioenschappen

Dirk Van Bruysel

BR>

KEMZEKE -

Judokwai Kemzeke is als grote triomfator uit de provinciale kampioenschappen in Evergem en de Vlaamse titelstrijd in Herentals getreden. Van de zeventien Kemzekenaars die in Evergem de inschrijvingstafel passeerden, plaatsten er zich vier voor de Belgische titelstrijd.

Judo

De weg naar de top is lang. Zeker voor de judoka's die niet alleen om de oren worden geslagen met allerhande veelkleurige gordels maar bovendien jaar na jaar via de provinciale en Vlaamse kampioenschappen een ticket voor de Belgische titelwedstrijden moeten zien te bemachtigen. Dat Judokwai Kemzeke al enkele jaren hoge ogen gooit is geweten. De toppers beginnen stilaan ook naam en faam te maken over de grenzen maar wat meer is: achter hen staat een nieuwe talentrijke lichting te wachten.

"De kampioenschappen voor kadetten, beloften en juniores zijn een perfecte barometer om te verifiëren op welk peil de jeugdwerking in de club draait", geeft Frans De Meulenaer mee. "Wat dat betreft moeten we ons in Kemzeke geen zorgen maken. Trainer Robby Braem mag dan al jaren bij de club zijn, nog steeds is hij even gedreven om de Kemzeke-jeugd een degelijke opleiding te bezorgen."

"Onze trainer Robby Braem is al jaren op dezelfde gedreven manier bezig met de jeugdopleiding."

n Frans De Meulenaer

"Neem nu de provinciale kampioenschappen die enkele weken geleden in Evergem plaatsvonden. Met zeventien judoka's namen we er deel en acht van hen konden een ticket voor de Vlaamse kampioenschappen bemachtigen. Wouter Oosterlinck (junior -81), Timothy Maes (belofte -81) en Wouter Van Steenberge (kadet -66) stonden na afloop zelfs op het hoogste schavotje. Maarten Heirbaut moest vrede nemen met een bronzen plak. Bij de vrouwen was er brons voor Marieke Braem. Liesbeth Van Hooste en Didy Van Spittael scoorden nog iets hoger en veroverden zilver", geeft een fiere woordvoerder mee.

Hadden deze acht hun ticket voor de Vlaamse kampioenschappen op zak, de ander Kemzekenaars strandden op een zucht. Zo moesten Steven Cathoir, Sander Cordeel, Geert De Jonghe, Ruben Verschueren, Tim Van Pottelberghe, Nele De Gendt, Jan Buytaert, Boo Kudhham en Tim Rottier zich pas in de belle verloren geven.

Op de Vlaamse kampioenschappen in Herentals het voorbije weekend grepen Maarten Heirbaut, Liesbeth Van Hooste en Marieke Braem naast de prijzen.

"Wouter Van Steenberge en Thimoty Maes walsten zonder problemen door de voorselectie en behaalden uiteindelijk zilver. Wouter Oosterlinck had het aanvankelijk iets moeilijker maar in de revanche bleek hij te sterk voor de opponenten. Brons voor Wouter net zoals voor Didy Van Spitael die nu al luidop droomt van een medaille op de Belgische kampioenschappen in Fléron."

Nu in het nieuws