Klaverken verslaat kampioen

Krachtbal

D.V.B.

BR>

BUGGENHOUT -

De zware velden en het dito seizoen begint zijn tol te eisen. Zowat alle ploegen kampen momenteel met blessures. Ook Klaverken Buggenhout blijft hiervan niet gespaard. Na Gino Van Gucht moet nu ook Joris Mertens enkele weken aan de kant blijven. Klaverken zag meervoudig kampioen Snellegem dan ook met een klein hartje naar Buggenhout komen maar bij de West-Vlamingen ontbrak sterspeler Benoot en dat bood plots perspectieven voor Klaverken. Met de invallers Maarten Verhaegen en Jan Mertens in de ploeg kon Klaverken de achterstand beperkt houden. Onder impuls van Karel Gevers kwam Buggenhout enkele minuten voor affluiten voor het eerst langszij. Rik Wouters lukte in de slotfase de winninggoal (23-20).

"Als je tegen een gehandicapt Snellegem, zonder Benoot, niet kan winnen, ben je niet waardig in eerste te spelen", was de laconieke uitleg van Kerel Gevers achteraf.

Opstal telt af

Voor Opstal is het intussen aftellen geblazen. In de competitie heeft het niks meer te winnen waardoor het zich momenteel volop op de beker concentreert. Het ongemotiveerde Opstal liep tegen Brugge een onverwachte nederlaag op.

Ook bij Temse overheerst de gelatenheid. Na de bekeruitschakeling tegen Assebroek vorige week kreeg het deze keer in de competitie een zware nederlaag aangesmeerd. Temse hield slechts enkele minuten stand en met een 17-6 ruststand was de wedstrijd halfweg al gespeeld. In een volstrekt overbodige tweede periode kreeg Temse nog zware 30-8 cijfers aangesmeerd.

In tweede nationale trok Beveren nipt aan het kortste eind tegen Robland Sint-Michiels Brugge. Beveren, zonder aanvoerder Luc De Loos maar voortreffelijk vervangen door Bart Acke, bereikte de rust met een 10-10 tussenscore op het bord. Kort na de pauze ging Beveren enkele keren zwaar in de fout (17-13) en hoe Beveren nadien ook wroette, de uiterst genietbare krachtbalpartij eindigde op 22-20 voor de West-Vlamingen.

Gratis voor de jeugd

Minivoetbal - Mitre-cup

SINT-NIKLAAS -

Dankzij de extrasportieve steun van een aantal sponsors kunnen de organisatoren van de Mitre-cup de jeugdploegen gratis laten deelnemen aan hun prestigieus tornooi. Dit internationaal tornooi wordt gespeeld op de terreinen van VK White Boys in Sint-Niklaas op 20 en 21 mei 2000. Elke ploeg speelt minstens drie wedstrijden per dag.

"Er wordt vier tegen vier gespeeld - zonder keeper - en er zijn acht spelers per ploeg toegelaten zodat een veldvoetbalploeg steeds met twee ploegen kan deelnemen", zegt Luc Van Rumst. "Naast de talrijke prijzen (trainingspakken, overgooiers, T-shirts, bekers, petten...) die op ons tornooi te winnen zijn, krijgt elke ingeschreven jeugdploeg een Mitre-matchbal. Met hoe meer jeugdploegen een club deelneemt, hoe meer ballen de desbetreffende club mee mag nemen. Wie bovendien in elke jeugdreeks inschrijft, krijgt er nog een matchbal bovenop."

"Momenteel zijn er al 60 ploegen ingeschreven. Komen de teams overwegend uit het Waasland dan mochten wij de voorbije dagen ook al ploegen uit de Denderstreek, Zwalm, Vlaams- en Waals-Brabant, Gent, Brugge, Antwerpen en Nederland begroeten. Op dit moment zijn er trouwens contacten aan de gang met twee Finse preminiemenploegen. Zij moeten Vlaanderens Minivoetbaltornooi Mitre Cup internationale uitstraling geven. Hoe dan ook, jeugdploegen kunnen nog - gratis - inschrijven tot 15 maart en voor de senioresploegen worden de inschrijvingen pas afgesloten op 15 april", besluit organisator Luc Van Rumst die telefonisch te bereiken is op 03/772.58.95.

Bad Michel dichtbij titel

Squash

SINT-NIKLAAS -

Op drie speeldagen van het einde kan de titel de vrouwen van Bad Michel Prince nog moeilijk ontglippen. De voorbije speeldag wonnen ze met 3-0 tegen Boom en tellen nu drie punten meer dan de eerste achtervolgers. De titel lonkt voor Veerle De Niel, Sofie Haeghebaert en Sarah Beck die tegen Boom zelfs geen set aan de Steenbakkers lieten.

In eerste provinciale won BM1 de plaatselijke derby tegen BM Henkel (4-0). Patrick Van Beeck, Paul Verschueren, Alain Wilssens en Michel Vaes bewezen klaar te zijn voor de topper tegen medeleider Ter Eiken die er binnen twee weken aankomt.

BM Tenten Krekels verloor met 2-3 in Antwerpen. Alleen Rik Goossens en de sterk spelende Bert Verstraeten wonnen hun partij. De geblesseerde Yves Claes werd vervangen door Johan Baert die ondanks goed verweer toch aan het kortste eind trok. Ook sponsor Kristof Krekels kon de klus niet klaren. Hij verloor net zoals Dan Vandevoorde.

BM Containers De Keersmaeker verloor met 4-1 bij kampioen Kauwenberg. Kenny Meul zorgde voor de enige overwinning. Hij bevestigde zijn knappe prestatie van vorige week en liet een opmerkelijke zege optekenen tegen een drie klassementen hoger genoteerde B1-opponent. Of dat echter voldoende is om zijn ploeg voor de degradatie te behoeden is een ander paar mouwen. Wat dat betreft is de ruggensteun voor Meul onvoldoende.

Nu in het nieuws