spee wielrennen kortjes

Wielersprokkels

I.E.

BR>

Bart Heirewegh

voorspelde al voor de start van de Omloop Het Volk dat het niet zo'n beste dag zou worden. Een stevige neusverkoudheid speelde hem parten. Na minder dan 90 km stapte Bart dan ook af.

Robby Meul

was zaterdag één van de gelukkigen die naar de dopingcontrole moest. "Ik ben eigenlijk blij dat ik eens mag gaan. Ik heb helemaal niets te verbergen. Nu kan ik dat ook eens bevestigd zien", aldus Robby die wel een hele fles water naar binnen moest werken alvorens hij het nodige vocht kon afleveren.

Thijs Van den Bossche

was vorige zondag bij de start van de nieuwelingenwedstrijd in Beveren de favoriet van zowat iedereen. Maar de Klein-Sinaainaar verspeelde alle winstkansen toen hij nog voor halfkoers lek reed en niet meteen kon herstellen.

Luc Schuddinck

is nog enkele weken op non-actief. De Hamse ploegleider stapte in het tussenseizoen over van MROZ naar de nieuwe Poolse ploeg MAT-Ceresit, een merknaam van de multinational Henkel. Schuddinck is er tweede ploegleider naast Andrzeij Sypytkowski die enkele jaren terug nog een seizoen in Belgische loondienst reed bij Rotan Spiessens. Volgende week is Schuddinck met zijn mannen aan het werk in de Omloop van het Waasland. De ploeg blijft dan in België tot aan de Brabantse Pijl.

Dimitri Van Puyvelde

leverde in de nieuwelingenwedstrijd in Beveren een lovenswaardige prestatie af. Hij probeerde nog in zijn eentje vanuit het peloton naar de koplopers te springen. Het lukte net niet maar die twee ronden beukwerk tegen de wind in leverden hem wel nog een 8ste plaats op.

Bart Van der Veken

overweegt een operatie aan een geknelde ader in de lies die de doorstroming van het bloed bemoeilijkt. Daardoor krijgt Van der Veken vaak moeite met het verzet. Desondanks kwam hij in Lokeren aan de start. In de kopgroep raakte hij niet maar omdat er vooraan nog enkele renners wegvielen kon hij uiteindelijk toch nog op de 17de plaats finishen.

Wannes Maertens

(Hamme) leverde in de afwachtingswedstrijd van de Omloop Het Volk opnieuw een schitterende prestatie af. Maertens was met zijn ploegmakker Verhoeven de bezieler van de beslissende vlucht van 18 renners. Hij toonde zich ook in de premiespurten. Twee ervan won hij, het leverde hem 4.000 frank op. In de finale moest hij die krachtinspanningen echter bekopen zodat hij niet meer in de prijzen viel.

In het organogram van

Wielerteam Waasland

vinden we enkele opmerkelijke nieuwe namen terug. Zo is bondscoach José De Cauwer de nieuwe peter van de club. Actief zal De Cauwer zich niet met de ploegwerking bezig houden maar het is duidelijk dat hij achter de schermen wel het nodige advies zal kunnen geven. Ook Jan De Sutter is nieuw in de club. De Sutter is vooral gekend als de organisator van de Eurocorrida in Sint-Niklaas, een wedstrijd die hij vroeger als "grenscorrida" in Stekene organiseerde. De Sutter komt in de wielersport als public-relationsman waarbij hij vooral de band tussen de sponsors en het team stevig wil onderhouden.

Het is opnieuw hommeles tussen het politiekorps van Sint-Niklaas en de organisatoren van de wielerwedstrijden in Sinaai. De politie wil de organisatoren immers opnieuw allemaal hetzelfde parcours laten gebruiken binnen één en dezelfde week. Dit omdat de stadsdiensten dan de signalisatie niet hoeven te verplaatsen. De organisatoren van Sinaai toonden zich hier allerminst tevreden mee en liepen boos weg op de overlegvergadering van vorige week.

Vanaf dit jaar moeten alle renners die deelnemen aan een wielerwedstrijd 50 frank meer betalen voor hun rugnummer. Dit geld moet door de organisatoren worden overgemaakt aan de BWB die de totale som dan zal storten in het fonds voor de jeugdopleiding van jonge wielrenners.

Excelsior Haasdonk

organiseert dit jaar geen rit meer in de Ster der juniores. De plaats werd ingenomen door de Werkende Wielervrienden van Bachte Maria Leerne. WSC Vooruit Sint-Gillis-Waas staat op zondag 9 april wel opnieuw in voor de organisatie van een sterrit.

De renners van het

WAC Team

zijn gisteren met de club op krokusstage naar Salou vertrokken. Op zaterdag 11 maart keert het bijna 50-koppige gezelschap terug.

De Beverse belofte

David Joos

heeft aan zijn valpartij in de openingswedstrijd in Lokeren geen blijvende letsels overgehouden. Schaafwonden aan hand en knie hielden hem deze week toch van de fiets. Van de clubleiding heeft hij een extra pakket kledij ontvangen.

De eerste interclubwedstrijd (juniores in Kuurne) van de Wase renners van Hoboken WAC leverde hen een vierde plaats op.

Peter Van Bockhaven

reed zelfs een tijd mee in de kopgroep maar moest daar in de finale lossen.

Ken Speelman

, die vorig jaar enkele weken na zijn zege in Nieuwkerken verklaarde definitief te stoppen met koersen, heeft toch opnieuw een vergunning en fietst weer in de kleuren van Kortrijk Groeninge Spurters. Speelman wil zich echter vooral op het mountainbiken toeleggen.

Zondag begint ook het wielerseizoen bij

WAOD

. De openingswedstrijd voor de liefhebbers (19 tot 39 jaar) wordt gereden in Sint-Niklaas. De afstand bedraagt 78 kilometer (10 ronden). Alle wedstrijdformaliteiten in café 't Oud Gelaag aan de Kleibeke (baan Sint-Niklaas-Hulst). De wedstrijd begint om 15u00. Voor de veteranen begint het seizoen zondag in Dikkelvenne aan café Acapulco. Er zijn 3 wedstrijden voor de 4 leeftijdsreeksen. Eerste start om 13 uur, de laatste reeks vertrekt om 16 uur.

In het

Waasland

staat er dit weekend slechts één wedstrijd op het programma. De nieuwelingen kunnen zondag immers terecht in Temse-Velle voor een wedstrijd over 62 kilometer (8 ronden). Alle wedstrijdformaliteiten in café The Falcon. De start is gepland om 15 uur.

Nu in het nieuws