"De handen in elkaar slaan"

AC Waasland en AV Lokeren organiseren samen laatste indoormeeting

Willy Van Hove

BR>

SINT-NIKLAAS -

Met veel enthousiasme loopt de jeugd van AC Waasland nog een rondje. Je voelt duideljk dat de lente in aantocht is. Met nog één indoormeeting en de "Sterjogging" in aantocht wordt nadien alle aandacht op de zomeractiviteit gericht. Daar wordt duidelijk veel van verwacht bij de blauw-gelen.

Atletiek

Morgen, zaterdag, slaan twee streekclubs voor de vijfde keer de handen in elkaar om een grootse indoormeeting op het getouw te zetten. Was vorige jaren de laatste meeting in de hal van Flanders Expo altijd een succes, dan zal dat evenzeer het geval zijn in de nieuwe Topsporthal Vlaanderen. "Het wordt een druk weekend", zucht voorzitter Hugo De Potter van AC Waasland. "De indoormeeting krijgt nog meer uitstraling in die mooie hal. Samen met AV Lokeren proberen wij dat telkenjare vol te houden. Die samenwerking zal ook nodig zijn in de toekomst want het kost een pak geld om die zaal voor een dag te huren. Moesten wij er alleen voorstaan, betwijfel ik of de kosten kunnen gedekt worden. Gelukkig kunnen de twee clubs samen iedereen sportieve genoegdoening bieden. Zaterdag is de jeugd dus welkom. Zowel tijdens de voormiddag en vanaf kadetten tot en met seniores kunnen ze aan de slag vanaf 14uur."

"Bij AC Waasland zitten verschillende talentvolle elementen waar de rest naar opkijkt."

n Veerle Van Campenhout

De drang om zaterdag op die schitterende indoorpiste met enkele knalprestaties uit te pakken, is dan ook erg groot. Enkele benjamins en miniemen vertellen elkaar dat het

de piste van de kampioenen is

. "Allez, ik bedoel dat er kampioenen hebben op gelopen, zowel vorige week als tijdens Flanders Indoor. Nu mogen wij hen eens nadoen", was de olijke commentaar.

In gedachten blijken de jonge atleten zich in één van de finales van het EK te wanen wanneer zij de training verder afwerken. De Wase trainers hebben niet het minste probleem om de jeugd de oefeningen te laten afwerken. "Zo lijkt het", zegt trainster Veerle Van Campenhout. "Af en toe moeten wij wel eens onze toon verheffen en laten zien dat wij de opdrachten geven. Toch valt het best mee met deze groep. Er zitten verschillende goede elementen tussen en daar wordt toch naar opgekeken."

Zaterdag verwachten ze een Sylvie Annecour in het hoogspringen misschien een clubrecord. Nathalie Seghers en Jolien Merckx zullen zich kunnen uitleven op de korte afstanden en Nathalie Van Royen en Filip Puimège worden op de langere afstanden verwacht. Voor de geblesseerden is er nog even uitstel.

De andere groepen beginnen iets later dan de jeugd aan hun training en men ziet dezelfde inzet dan bij de jongeren. Ook bij hen begint de lente te kriebelen.

Nu in het nieuws