Patteet mist dubbele slag

Ruitersport

I.E.

BR>

MOERZEKE -

De laatste manche van het wintercriterium van de Koninklijke Gentse Riding Club, een regelmatigheidscriterium dat uitsluitend in het Waasland werd gelopen en waaraan dan ook bijna uitsluitend Wase ruiters en amazones deelnamen, werd in 't Overdijk uitgetekend door parcoursbouwer Gunther Van Lent. Hij zorgde met zijn personeel voor een geslaagde dag waarin de 265 omlopen vlotjes werden afgewerkt. De finale wordt op zondag 26 maart gelopen, ook dan is 't Overdijk de plaats van afspraak.

Gudrun Patteet was alleszins weer in grote doen. De Belseelse scholiere had na een tiental dagen gedwongen rust haar klasbak Nelke weer van stal gehaald. De tegenstand heeft het geweten. In de klasse licht, een barema A in 2 fasen, raakten 14 combinaties foutloos doorheen het eerste deel van de omloop. Patteet kon als eerste met Golden Drum ook foutloos het tweede traject afleggen. Ze bleef met haar 24"08 lang aan de leiding staan. Maarten Quintelier en Kristof Vermeiren gingen nog enkele honderdsten van een seconde onder haar tijd maar haalden onderweg een balk onderuit. Uiteindelijk was het Patteet zelf nog die haar eigen tijd verbeterde met Nelke.

Patteet leek in de klasse midden, 1m25, overigens op weg naar een dubbele slag. Ze was één van de vijf combinaties in de barrage. Robby Van Hal opende de rij en bleef meteen foutloos.

Kristof Vermeiren kwam nadien, ging onder de tijd van Van Hal, maar pakte wel 4 strafpunten. Met Innsburg bleef Vermeiren nadien wel foutloos maar de tijd van Van Hal bleef overeind. Valentijn De Bock ging wel een pak sneller rond en ook bij hem bleven alle balken liggen. Patteet kwam met Nelke als laatste binnen en leek op weg naar winst. Met haar tijd zat ze net onder die van De Bock maar de ultieme hindernis was er te veel aan waardoor ze met de vierde plaats genoegen moest nemen.