Carton - De Bock zij aan zij

Ruitersport

I.E.

BR>

MOERZEKE -

In 't Overdijk worden volgend weekend de finales van het wintercriterium gelopen. Vooral zondagavond belooft het met de finale van de 1m30 een bijzonder spannende bedoening te worden. Ann Carton en Valentijn De Bock hebben na de manches de beste troeven in handen maar met Wilfried Rooms is er nog een derde partij die lang niet uitgeteld is. De strijd voor het paardensolarium, de hoofdprijs in de hoogste reeks, is in elk geval nog niet gestreden.

Carton staat er niet enkel in de hoogste proef goed voor, ook in de proef 1m20 staat ze met Pimpernel aan de leiding. De vraag is of Maarten Quintelier en Annelore Roegiers hier de achterstand nog kunnen goedmaken. In de 1m10 heeft Maarten Quintelier in de laatste manche optimaal geprofiteerd van de afwezigheid van de geblesseerde Nelke van het Waterschoot om zich stevig aan de leiding te nestelen. Maar Annelore Roegiers en Gudrun Patteet, met een opnieuw fitte Nelke, zijn nog lang niet uitgeschakeld voor de eindzege. Op zaterdag zijn er de finales voor pony's en jonge paarden. De wedstrijden beginnen zowel zaterdag als zondag om 9 uur.

LRV indoorkampioenschap

Zondag organiseren de Lysdonckruiters uit Sinaai in manege Gulden Sporen in Belsele het provinciaal LRV indoorkampioenschap. Om aan het kampioenschap deel te nemen moesten de ruiters aan 6 van de 12 regionale wedstrijden van het bijna voorbije winterseizoen deelnemen. Vorige zondag stond de laatste regionale wedstrijd op het programma. LRV Jong Waasland Belsele zorgde in de Gulden Sporen alvast voor een vlekkeloze generale repetitie.

In de klasse zwaar was Stefaan Scheerders opnieuw aan winst. In een barrage met twee tikte hij wel een balk aan maar ook Wim Van de Vijver raakte niet foutloos rond en bleef bovendien boven de tijd van de man uit Sint-Gillis. Volgende zondag zijn deze twee heren dan ook topfavoriet voor de provinciale titel. In de klasse midden is de comeback van Stefaan De Smet volop bezig. De Smet was vorige zondag alweer goed voor winst. In een barrage met 6 was hij veel sneller dan Tom Van de Vijver, de enige die naast De Smet foutloos was.

Nu in het nieuws