Blok verslaat lilliputters

Volleybal Scholieren jongens

D.V.B.

BR>

Th. Berlare 3

Juvenes Zele 0

BERLARE -

Reeds van bij het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Juvenes Zele geen spek was voor de Berlare-bek. Zonder de geblesseerde Bart De Wilde kon Juvenes omzeggens nooit een vuist maken. Bij Berlare konden Pieter Heyrman en Jan De Vos, twee spelers die al enkele provinciale

caps

achter hun naam hebben, zich volop uitleven.

In de tweede herneming bood Zele iets meer weerwerk, maar ook nu was er van een echte wedstrijd nooit sprake. Konden de Zelenaars dan al eens een degelijke aanval in elkaar knutselen, dan liet de afwerking het weer afweten. Het Berlare-blok torende inderdaad hoog boven de Zeelse lilliputters uit.

Terwijl men in Berlare reeds een eerste evaluatie van het 1-5-systeem begon te maken - met Janssens en De Bruyne als setters van dienst - groeide Zele stilaan in de wedstrijd, maar om echt degelijk weerwerk te kunnen bieden was Juvenes ook nu te groen.

"De gemiddelde Zelenaar is te klein van gestalte om in het huidig jeugdvolleybal nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Het lijkt wel een typisch Zeels euvel. Daarnaast toonde Berlare zich ook rijper. De thuisploeg kon de spelsituaties beter inschatten", zegt Peter D'Hollander.

In het kamp van Berlare constateerde Paul De Vos met genoegen dat de jongens er stevig op vooruit gaan. Naast vier echte scholieren presteert Berlare het om nog vier kadetten in de ploeg te droppen. Wie bovendien weet dat er in deze groep ook twee Ipjot-geselecteerden schuilen, beseft dat er beslist muziek in zit.

THUNDERBALLS BERLARE:

Wolfgang Dierick, Severijn De Ridder, Tim Dierickx, Wietse Janssens, Stefaan De Backer, Stephen De Bruyne, Pieter Heyrman, Dimitri De Roeck, Jan De Vos.

JUVENES ZELE:

David Schuddinck, Jeroen D'Hollander, Tim Van Acker, Sven Goossens, Jan Bart Seymortier, Gert De Wilde, Peter Thienpondt, Hein De Wilde.

Setstanden:

15-3, 15-5, 15-7.

Nu in het nieuws