Guido Van Lijsebetten bouwt aan samenwerking Sint-Niklase clubs

FC Nieuwkerken

W.M.

BR>

NIEUWKERKEN -

Voorzitter Guido Van Lijsebetten van FC Nieuwkerken wimpelt geruchten over zijn nakende intrede in het bestuur van Sint-Niklaas weg. "Ik ben met alle Sint-Niklase clubs aan het spreken. Om het voetbal in de toekomst leefbaar te houden, zouden we tot een samenwerking en op termijn tot een vermindering van het aantal clubs moeten komen."

Hij bekent dat voetbalclub Sint-Niklaas uit het slop halen hem nauw aan het hart ligt, maar benadrukt dat dat niet door een enkeling kan gebeuren. "Er is een duidelijke toekomstvisie nodig in het bestuur."

Nauwere samenwerking wordt volgens de Nieuwkerkse voorzitter een bittere noodzaak. "Het wordt almaar moeilijker het voetbal op financieel vlak leefbaar te houden. Het is een volkssport en we willen er alles aan doen om dat zo te houden. In mijn visie moeten we in Sint-Niklaas komen tot één degelijke ploeg, met daar nog één onder."

Bovendien haalt Van Lijsebetten het probleem van de vergrijzing in de Sint-Niklase clubbesturen aan. "We moeten jonge mensen warm proberen maken om de toekomst te verzekeren. We moeten ook met de overheid gaan praten", besluit de Nieuwkerkse praeses.

Nu in het nieuws