Marc De Clerck neemt ontslag bij Vigor Wuitens Hamme

Voetbal

I.E.

BR>

HAMME -

Manager Marc de Clerck heeft zijn ontslag aangeboden als manager van derdeklasser Vigor Wuitens Hamme. De Gentenaar wou met onmiddellijke ingang vertrekken, maar de raad van beheer vroeg De Clerck om aan te blijven tot het einde van het seizoen. Wel werd afgesproken dat De Clerck eventueel toch vroeger weg zou kunnen, indien hij elders onmiddellijk aan de slag kan.

"Ik voelde me al enige tijd niet echt meer gesteund door alle mensen van de raad van beheer. Ik heb dan ook de eer aan mezelf willen houden. Ik heb helemaal niets achter de hand, maar ik ben nu eenmaal een man van principes," aldus de manager.

Hij is reeds drie jaar actief bij Hamme en hielp de ploeg mee in een semi-professionele structuurp gieten. "Ik wil hier niet met slaande deuren vertrekken en ik zal me in de komende weken dan ook nog inzetten om de sponsorcontracten die aflopen te verlengen. Ook zal ik mijn eventuele opvolger of de mensen van de raad van bestuur alle mogelijke gegevens die ze nodig hebben doorgeven", aldus De Clerck.

Tijdstip

Van bestuurszijde reageerde men niet echt verbaasd over het ontslag. Wel was men verrast over het tijdstip waarop de manager zijn beslissing bekendmaakte. "Ik wist wel reeds enige tijd dat Marc het voor bekeken zou houden. Dat had hij me al enige tijd terug toevertrouwd. Ik ga er echter van uit dat we nu sportief een antwoord moeten geven op zijn vertrek", reageert trainer André Van Maldeghem.

Eén van de laatste acties die De Clerck op poten zette, was alvast het samenwerkingsverband, dat ook goedgekeurd werd door de Belgische Voetbalbond, tussen VW Hamme en de provincialers Robur Moerzeke en VK Hamme.

Dit akkoord houdt in dat de drie clubs onderling vrij spelers kunnen uitwisselen gedurende de hele duur van het seizoen. Dit moet jonge talenten de kans geven om vanuit provinciale reeksen sneller naar nationale (VW Hamme) door te stoten, of omgekeerd om minder getalenteerde jongeren toch voldoende speelkansen te geven.

Nu in het nieuws