Tim Meeusen lonkt naar dubbelslag

Jeugdwielrennen

K.L.

BR>

DE PINTE/ROESELARE -

Tijdens het tweede weekeinde van dit nog prille seizoen staan er twee

klassiekers

op het programma. Zowel de Vlaamse Pijl, zaterdag, als Brussel - Zepperen, zondag, hebben al een mooie reputatie opgebouwd. Met enkel de uitslagen van het openingsweekeinde in de hand komen we vanzelfsprekend bij de winnaar van Brussel - Opwijk terecht. Tim Meeusen was daarin duidelijk de sterkste en wil dat zondag opnieuw tonen. In 1999 won hij Brussel - Zepperen, maar daarin start hij nu niet.

"Bij het Limburgse Eycken-team was het logisch dat hij die wedstrijd reed, maar Tim maakt nu deel uit van het West-Vlaamse Mez-team en dus vind ik het vanzelfsprekend dat we voor de wedstrijd in Harelbeke kiezen", zegt ploegleider Danny Schets. "Tim krijgt alleszins de rol van kopman toegewezen. Hij zal bovendien kunnen rekenen op de steun van renners als Stefaan Vermeersch en Chris Scharmin, mannen met enorm veel ervaring in dit soort wedstrijden. Als hij op het hetzelfde niveau rijdt als vorige week zie ik het best wel zitten voor hem. Al zal hij er rekening mee moeten houden dat hij wellicht geviseerd gaat worden."

Luc De Duytsche, de winnaar van vorig jaar, heeft er het raden naar of hij zichzelf kan opvolgen. "In Brussel - Opwijk kreeg ik vorig jaar geen poot aan de grond en toch won ik vlot een week later. Vorige zondag werd ik achteruitgeslagen door twee bandbreuken maar kon ik telkens gemakkelijk terugkeren. Als dat een indicatie mag zijn, sta ik er niet zo slecht voor. Maar bij mij spelen de weersomstandigheden ook een grote rol. Regen of koude kan ik nog verteren, maar een combinatie van beide elementen heeft meestal een nefaste invloed op mijn prestaties. En als ik de weermaker mag geloven, zullen we niet gespaard worden de komende dagen. Ik hou me voorlopig dus gedeisd wat mijn kansen betreft."

In Brussel - Zepperen zal Johan Dekkers de meeste ogen op zich gericht krijgen. Woensdag in Fayt-le-Franc was de jongeman uit Heusden-Zolder de beste bij de beloften. Dat opent perspectieven voor eigen publiek. Met belangstelling wordt ook uitgekeken naar de ASLK - Eddy Merckx-ploeg. Pas maandag keerden de meeste renners weer van bijna een maand stage op Italiaanse bodem. Voor hen wordt het dus een debuut op Vlaamse wegen.

Zaterdag 4 maart:

Vlaamse Pijl in Harelbeke - Start: 13.15u voor 150 km.

Zondag 5 maart:

Brussel - Zepperen - Start: 13.00u voor 150 km.

Nu in het nieuws