"Alle mogelijke maatregelen zijn genomen"

BRUSSEL -

"Ik kan me voorstellen dat sommige mensen nog onzeker zijn wat betreft onze maatregelen naar een veilig EURO 2000 toe", zegt Lieven Van Mele, woordvoerder van minister Antoine Duquesne. "Dat komt omdat de organisatie haar informatiecampagne nog niet is gestart. De minister heeft wat het veiligheidsaspect betreft intussen alle maatregelen genomen die hij kon nemen.

BR>Ik denk dat inderdaad de juiste maatregelen zijn genomen om voetbalvandalisme te voorkomen. Er is een zwarte lijst van supporters, ook in onze buurlanden. Er zijn spotters, tickets op naam, hier en daar alcoholverboden. Dat zijn maatregelen die soms vrij ver gaan. En vergeet niet dat de burgemeesters de eindverantwoordelijkheid dragen."

RELSCHOPPERS:

Van Mele vindt ook dat er voldoende is gedaan om relschoppers aan te pakken. "We hebben afspraken gemaakt met deelnemende landen om hooligans over de grens te kunnen zetten, de uitvoeringsbesluiten van de voetbalwet zijn verschenen en op juridisch vlak is de snelrechtsprocedure er gekomen. Het is onze overtuiging dat het tornooi vlot gaat verlopen."

Nu in het nieuws