"Dit vind ik niet meer plezant"

Tomasz Radzinski maakt zich na zoveelste blessureleed klaar voor zoveelste wederoptreden

Yves Taildeman

BR>

ANDERLECHT -

Sprint bomb, sprint bomb, you're my sprint bomb...

Tom Jones had de nieuwe versie van zijn tophit

Sex bomb

al ingezongen, toen het onmogelijke gebeurde. Tomasz Radzinski, aan wie Jones zijn song opdroeg, viel opnieuw uit. Anderlecht zal voor zijn kampioenenfeest een andere stunt moeten bedenken. "Ik kan er niet meer om lachen", zegt

Tommy

met een bedrukt gezicht.

Germinal Beerschot - AnderlechtZondag 20.00u

Mei 1998:

bij een tackle breekt Jimmy Smet het kuitbeen van Tomasz Radzinski. Inactiviteit: vier maanden.

Augustus 1998:

tegen Den Haag loopt Radzinski een nieuw barstje op in zijn kuitbeen. Inactiviteit: drie maanden.

Januari 2000:

in Lommel krijgt Radzinski een trap op het kuitbeen. De spieren. De ontsteking speelt hem parten bij het trappen. Inactiviteit: nu al vijf weken.

"Het werd mij te lang", zegt Radzinski, die gisteren voor het eerst met de groep mocht hernemen. "Ik zat altijd maar binnen bij de kinesist en op die fiets. Ik weet niet hoeveel kilometer ik al aflegde, want het

computerke

marcheert niet. Maar het zijn er heel wat. Als ik coureur had willen worden, had ik maar voor die sport moeten kiezen, maar dat wilde ik niet. Mijn kont is zo stijf als wat. In het begin kon ik erom lachen toen de kinesisten me

toerist

toeriepen, maar nu vind ik het niet meer plezant. Ja, de laatste twee weken was ik echt

down

. Ik dacht aan vanalles.

Komt het ooit nog wel goed?

, dacht ik bij mezelf. Maar vanaf nu heb ik

klik

gedaan. Ik zie het einde van de tunnel. Ik voel die bal weer en dat doet deugd. Ik zou er zelfs graag bij zijn tegen Germinal Beerschot.

Op de matchen tegen Lommel en Beveren lijkt een vloek te rusten. Ik brak mijn been tegen Beveren, moest er dit seizoen tegen Beveren en Lommel geblesseerd af en viel weer uit in Lommel. Die spelen echt keihard. Volgend jaar speel ik met dikkere scheenlappen en ga ik mijn enkels ook beter beschermen. En dan vlieg ik er van de eerste minuut ook agressief in. Ooit zei ik dat ik ervan droomde een heel seizoen aan een stuk te voetballen. Nu maak ik me geen illusies meer. Een heel seizoen zonder blessures bestaat niet. Zeker niet voor een spits, die met zijn rug naar het doel voetbalt en almaar stampen incasseert."

"In het vervolg ga ik aparte trainingen vragen aan Anthuenis."

Tomasz Radzinski

Een klein jaar geleden was Radzinski in de fleur van zijn carrière. Hij scoorde acht keer in de laatste vier wedstrijden, maakte Standard en Genk op zijn eentje belachelijk. Die scherpte vond hij dit seizoen nog niet terug. De oorzaak gaf hij eerder al aan: de te lange trainingen van Anthuenis en de te grote ruimten waarop geoefend wordt.

"Als spits is het niet de bedoeling negentig minuten het hele veld rond te lopen. Ik voel gewoon dat ik mijn scherpte kwijt ben. Dus is het aan mij om in het vervolg aparte trainingen te vragen aan Anthuenis. Terwijl anderen op uithouding trainen, kan ik met enkele andere explosieve spelers op spurten trainen. Zo ontstaan er geen misverstanden. Ik weet niet of de trainer daar open voor staat, maar het is in het belang van de ploeg. Mijn eerste meters zijn mijn grootste kwaliteit."

Nu in het nieuws