Groten staan er weer

Champions League

K.G.

BR>

ANTWERPEN -

Dertien weken Europese rust deden grootheden als Barcelona en Manchester United duidelijk deugd. Met thuiszeges tegen respectievelijk Porto en Bordeaux solliciteerden beide naar een plaats bij de laatste acht. Vooral in Nou Camp keerde woensdagavond de rust weer, nadat Barca in een sterke eerste helft de voorsprong van Porto had weggeblazen.

Grootmeester in Nou Camp was Rivaldo, die niet eens helemaal fit de match besliste met twee goals. Op die manier deed de Braziliaanse goochelaar opnieuw de zon schijnen voor Louis Van Gaal, die recent nog overhoop lag met de Europese voetballer van het jaar.

"Het is een droom om zulke jongens in je team te hebben", reageerde de Nederlander. "Na de achterstand bracht zijn sublieme vrijschop opnieuw rust. In de tweede helft haalt hij ons wederom uit het dal na de aansluitingstreffer van Jardel. We blijven in Europa hoog scoren. Barcelona wil alles winnen, maar ik maak er geen geheim van dat vooral de Champions League hoog op mijn verlanglijstje prijkt."

Giggs

Ook in Manchester blijft de honger naar een niauw Europees succes groot. United zag woensdag zijn match met 45 minuten verdaagd, nadat om en rond Manchester een waanzinnige verkeerschaos ontstond. Het kon de mannen van Alex Ferguson niet uit hun lood brengen.

"Het was zeker onze beste match niet, maar de punten zijn binnen", vond matchwinnaar Ryan Giggs. "Na de miskleun in Fiorentina moeten we zeker onze thuismatchen winnen. Akkoord, het loopt minder vlot dan vorig seizoen, maar toch blijven we hopen op een tweede opeenvolgend succes. Dat zijn we onszelf en onze fans verschuldigd."

Nu in het nieuws