KVM doet bod op Janssens

MECHELEN -

KV Mechelen gaat een bod uitbrengen op Chris Janssens van Lokeren. Malinwa is naarstig op zoek naar een fysiek sterke linkermiddenvelder en ziet in Janssens de ideale oplossing. Janssens heeft nog wel een contract tot 2003 en Lokeren ziet hem niet graag vertrekken. Indien deze piste op niets uitloopt, richt manager Ivan Buskens zich opnieuw op de Nederlandse en Deense markt. De Japanse verdediger Endo test vanavond in de reservenwedstrijd tegen Sint-Truiden. KV wil Van Steenberghe en Peeters aan zich binden tot 2005, maar beide spelers verkiezen een minder lange termijn. De contractverlenging is niet dringend, want de twee spelers hebben nog een verbintenis voor volgend seizoen.

S.T.

BR>

Vandenbroeck speelt met masker op Sint-Truiden

MECHELEN -

Sven Vandenbroeck liep met de Belgische beloftenploeg tegen La Louvière een neusbreuk op. Zijn aantreden voor de uitwedstrijd op Sint-Truiden komt niet in het gedrang. "De dag na de wedstrijd ging ik naar een specialist en die stelde mij direct gerust. Ik mag spelen met een speciaal masker dat ik vrijdag moet gaan passen", verduidelijkt Vandenbroeck. "Normaal zou ik niet veel problemen mogen hebben. In het verleden speelde ik bij de jeugd ook al eens met zo'n masker".

Van Steenberghe en Ribus speelden vorige week met de invallers en zijn na een lange afwezigheid voldoende fit om terug in aanmerking te komen voor een selectie. De Canadees Kusch keerde ondertussen ook terug. De Japanner Endo, die een week op stage is in Mechelen, speelt met de invallers.

Het Kiel verwacht zondag een uitverkocht stadion

ANTWERPEN -

Voor de zondagavondwedstrijd tegen Anderlecht zijn de tribunes op het Kiel uitverkocht. Er zijn enkel nog een duizendtal staanplaatsen te koop. Verwacht wordt dat die nog voor zondag de deur uit zullen zijn.

De wedstrijd van woensdag tegen Lokeren zorgde gelukkig niet voor bijkomende blessures. Wesley Sonck (kniestoot), Marc Degryse (bil), Haagdoren (stramme spieren) en Alexandar Mutavdzic (hiel) genoten verzorging of beperkten zich tot loslopen, omwille van lichte ongemakken. De hiel van Mutavdzic baarde nog de meeste zorgen, maar ook die blessure bleek mee te vallen, zodat op Kovacs, Morhaye en Marinovic na iedereen bij Germinal Beerschot inzetbaar is tegen Anderlecht. Sandjon keert terug uit schorsing.

Torken en Van Ophuizen raken niet tijdig fit

BEVEREN-

Naast de hervallen Martin Van Ophuizen (dijblessure) die minstens nog twee weken uit is, kan oefenmeester Ferrera tegen Standard ook nog geen beroep doen op Remco Torken (hamstrings). Die mag pas begin volgende week de training hervatten. Verdediger Kenny De Vuyst is wel hersteld van zijn rugblessure en is inzetbaar.

Manager Marc Pinson heeft inmiddels de onderhandelingen over een mogelijk verlengd verblijf met de spelers die straks einde contract zijn op gang gebracht. Zowel met Arben Nuhiji als met Remco Torken had een eerste positief gesprek plaats. Imagbudu, Tarachulski en Van Ophuizen komen eerstdaags aan de beurt.

Delen is twijfelachtig vanwege enkelblessure

GEEL -

Paniek gisteren op de training toen Jef Delen een pijnlijke enkelblessure opliep. Delen liet onmiddellijk röntgenfoto's van de enkel nemen. Hieruit bleek dat er van een breuk geen sprake was. Gezien de ernst van de kneuzing is hij wel twijfelachtig voor de thuiswedstrijd tegen Aalst. Zefilho (liesblessure) trainde individueel en speelt samen met de geschorsten Geerinckx en Lendvai niet.

Bjorn Daelemans, Ronny Schuermans en Peter Meeusen kunnen voortaan aan alle trainingen van de A-kern deelnemen. Allen pasten hun werkschema aan na positieve onderhandelingen over de inhoud van hun contract.

Rudy geraakt wellicht speelklaar tegen Genk

LIER -

De kans lijkt groot dat Andrzej Rudy speelklaar geraakt oor de thuismatch tegen Racing Genk. De middenvelder trainde gisteren opnieuw voluit, maar het blijft afwachten of Rudy vandaag een reactie ondervindt aan de adductoren. Ook Joe Spiteri sloot probleemloos aan bij de groep.

Problemen waren er nog voor Jerry Poorters en Luc Struyven. Poorters, nog steeds in volle revalidatie, kreeg af te rekenen met knieklachten. Struyven bleef de voorbije twee weken afzijdig en trainde voor het eerst lichtjes met de bal. Maandag hoopt hij opnieuw aan te pikken. Robby Van de Weyer is zaterdag geschorst tegen RC Genk.

Westerlo test nieuwe jonge spits Khattari

WESTERLO -

Westerlo gaat de Marokkaan Abdel Fatah Khattari testen. De 22-jarige spits van Sportiva Mohammedina mag zijn talenten komen tonen nadat de Liberiaan Zeo zijn kat stuurde naar het Kuipke.

Sadio Ba trainde gisteren niet. Hij sukkelt met een heupblessure en liet foto's nemen. Ba kan voorlopig rusten vermits hij geschorst is voor de partij tegen Club Brugge. Krist Porte trainde in de voormiddag voor het eerst weer voluit met de groep. Sidney Lammens beperkte zich tot individuele oefeningen. Mario Verheyen (knieblessure) moet nog steeds rusten.