Nottingham eist al 400 miljoen

BRUSSEL -

De eis van Nottingham Forest tegen Anderlecht is al opgelopen tot meer dan 400 miljoen. Nottingham daagde Anderlecht voor de rechtbank omdat toenmalig voorzitter Constant Vanden Stock bekende dat hij voor de confrontatie tussen beide ploegen in 1984 geld had geleend aan scheidsrechter Muro. Tijdens de halve finale nam Muro enkele vreemde beslissingen. De ex-spelers van Nottingham (waaronder Hans Van Breukelen) eisen 270 miljoen, de club om en bij de 150 miljoen. Gisteren ging de zaak op de rol. Eind dit jaar moeten de pleidooien beginnen. "De schadeclaim trekt op niks", aldus Anderlecht-advocaat Deleu. "Weet je dat die voetballers zelfs geen winst- en verliespremie voor Europese matchen in hun contract hadden staan? Zij hebben dus geen verlies geleden. Bovendien heeft Nottingham geen enkel bewijs dat er omgekocht is."

Y.T.

BR>

RSZ-schulden clubs nemen toe

BRUSSEL -

De achterstand van de voetbalclubs uit eerste en tweede klasse bij de betaling van sociale zekerheidsbijdragen bedroeg op 1/1/2000 195,4 miljoen frank, een bedrag waarvoor 24 clubs verantwoordelijk waren. Dat blijkt uit het antwoord van minister van sociale zaken Frank Vandenbroucke op een schriftelijke vraag van Peter Vanvelthoven (SP). In vergelijking met een jaar voordien is dat een stijging met 35,7 procent. De stijging situeert zich vooral bij de ploegen uit de hoogste afdeling. "Bij de Belgische voetbalbond wordt gewerkt aan een reglement waarbij profclubs alleen nog maar een licentie kunnen krijgen als ze kunnen aantonen dat ze in orde zijn met ondermeer hun RSZ-betalingen. De RSZ kreeg inmiddels de opdracht om dit voorstel op zijn technische modaliteiten te onderzoeken in overleg met de KBVB", aldus minister Vandenbroucke.

Cleiton: drie jaar Moeskroen

MOESKROEN -

De Braziliaan Cleiton Rodrigues tekent vanmiddag een contract voor drie jaar bij Moeskroen. De 21-jarige Rodrigues speelde voorheen drie jaar bij Denderleeuw.

Aalst test nieuwe middenvelder

AALST-

Aalst test vanavond in de invallerswedstrijd tegen Geel de Congolese verdedigende middenvelder Kidoda.

Avdic verlaat Denderleeuw

DENDERLEEUW -

De 22-jarige spits Alen Avdic is door de Joegoslavische eersteklasser Sarajevo definitief overgenomen van tweedeklasser Denderleeuw.

Clement en Janssens bijna fit

BRUGGE -

Philippe Clement (verrekking quadriceps) en Jochen Janssen (knieletsel en hersenschudding) trainden net Gaëtan Englebert (knieontsteking) individueel, de drie mogen vandaag aanpikken bij de groep en zijn wellicht fit tegen Westerlo. Fadiga kreeg ook het licht op groen en trainde gisteren al met de groep.

Anderlecht legt cafeïneverbod op

ANDERLECHT -

Anderlecht verbiedt zijn spelers vanaf vier dagen voor de wedstrijd cafeïnehoudende dranken te consumeren. De concentratie cafeïne in die dranken is zo hoog dat de spelers riskeren positief bevonden te worden bij dopingcontroles.

Dabanovic even naar Slovenië

LOKEREN-

De operatieve ingreep aan de oogkas die doelman Dabanovic begin deze week onderging is geslaagd. Hij kreeg toelating om voor enkele dagen naar zijn land af te reizen. Enerzijds omwille van familiale redenen (ziekte van zijn dochtertje) en anderzijds ook omdat de bondscoach van de Sloveense nationale ploeg zich wou vergewissen van de ernst van de blessure van zijn doelman. De Congolese aanwinst Mamalé speelt vandaag met de invallers. Dago (hamstrings), Abouo (griep), Lisasi(knie) en Staelens (schouder) blijven onbeschikbaar.

Standard volgt Somers (Lierse)

LUIK -

Ondanks de huidige sportieve hoogconjunctuur blijft Standard ijverig verder speuren naar versterking voor volgend seizoen. Tomislav Ivic volgde in Kroatië de interland tegen Spanje en noteerde enkele namen. In eigen land staat vooral Hans Somers, de middenvelder van Lierse, met stip genoteerd.

Genks contractvoorstel Hasi

GENK -

Besnik Hasi kreeg van het Genkse bestuur gisteren een voorstel om zijn huidige verbintenis voor twee seizoenen te verlengen. Hasi zelf, die vergezeld was van het Antwerpse managersduo Veyt-Mortelmans, wil zich de tijd gunnen om één en ander rustig te bestuderen. "Ik lig nog twee jaar onder contract", aldus Hasi. "Ik heb dus de tijd om alles door te nemen. Ik zit goed bij Genk. Maar m'n managers onderhouden ook nog andere contacten. Op dit ogenblik deed mij echter geen andere club een voorstel. Ook Anderlecht niet ..."

Stassin: bod Mönchengladbach

ANDERLECHT -

Stéphane Stassin is teruggekeerd van een test in Charlton. Vandaag volgt mogelijk een officieel bod om de 23-jarige Stassin te huren of definitief over te nemen. Borussia Mönchengladbach deed Anderlecht gisteren ook al een concreet voorstel. Ook Charleroi waagde zijn kans, maar die aanbieding lachtte Stassin weg.

Anderlecht volgt zelf de 24-jarige Melchior Schoenmakers, momenteel verdediger bij Groningen.

Nu in het nieuws