Honderd nieuwe jobs bij Daf-Oevel

OEVEL -

Om de stijgende vraag naar vrachtwagens bij te houden, zoekt Daf voor de Oevelse vestiging honderd nieuwe werknemers. Het gaat om tijdelijke contracten die mee zullen instaan voor de productie van tien extra trucks per dag. "We merken aan ons orderboek dat we stilaan voor té lange leveringstijden staan", deelt woordvoerder Hans Brian op de hoofdzetel in Eindhoven mee. "Deze maand wordt de productie al opgedreven tot 110 trucks per dag, later komen daar nog eens tien extra vrachtwagens bij. Dat betekent voor dit jaar een productie van 28.000 vrachtwagens, of twintig procent meer dan in 1999."

Bart Timperman

BR>De honderd nieuwelingen die zo snel mogelijk worden aangeworven, krijgen een

tijdelijk

contract. Hoe lang de extra krachten aan de slag kunnen blijven, kan Brian niet voorspellen. "Het spreekt voor zich dat we deze operatie niet doen voor een periode van enkele weken. De uitbreiding van de productie is daarvoor een te ingewikkelde ingreep. We spreken minstens over enkele maanden. Hoe lang precies hangt van de ontwikkeling van de markt af. We zijn nu nog niet aan het verkopen voor 2001."

De verklaring voor de sterk toegenomen vraag zoekt de vrachtwagenbouwer bij de kwaliteit van de eigen producten. "De totale vraag naar nieuwe vrachtwagens op de markt is stabiel gebleven", zegt Brian. "De toegenomen vraag richt zich ook niet specifiek op één type van onze trucks. Dus moeten we concluderen dat het totale gamma dat in Oevel en Eindhoven wordt gemaakt blijkbaar sterk wordt geapprecieerd."

Eindhoven

Met deze uitbreiding telt Daf Oevel binnenkort 1.600 werknemers. "Daarmee zitten we in de buurt van het aantal werknemers dat voor het faillissement in 1993 in Oevel aan de slag was", weet de woordvoerder. "De kans bestaat trouwens dat van de nu reeds werkende tijdelijken op enkele cruciale punten vaste aanwervingen volgen. Dat gebeurt trouwens altijd op basis van het natuurlijk personeelsverloop binnen het bedrijf."

Voor de nieuwe aanwervingen maakt Daf gebruik van wervingsbureau's. Bij eerdere vacatures kregen die de plaatsen steeds vlot ingevuld. Ondanks de gedaalde werkloosheid rekent Daf er op dat ook nu de nodige mensen in de regio worden gevonden. Voor de vestiging in Eindhoven zal waarschijnlijk, net als bij een vorige selectie, over de Duitse grens worden gezocht. In Eindhoven, waar de in Oevel gemaakte assen en cabines worden geassembleerd, worden zeventig extra werknemers gezocht.

Nu in het nieuws