Shania Twain schuilt bij Duitse sekte

ANTWERPEN -

De Canadese pop- en countryster Shania Twain zou lid zijn geworden van een bizarre religieuze sekte, zo meldt

The Star

. Haar broer Darryl luidt de alarmbel: "Ze maken een robot van haar." Volgens hem is Shania geïntroduceerd bij de

Sant Mat

-sekte door haar man John Lange. De leer van de sekte is gestoeld op een eeuwenoude vorm van Indische yoga. Als lid van de sekte mag Shania geen alcohol drinken, vlees eten of seks hebben, zelfs niet met haar man. Ze moet vier uur per dag mediteren en een biecht-dagboek bijhouden. De Sant Mat-beweging wordt geleid door goeroe Thakar Singh en heeft vestigingen in Duitsland en Zwitserland, waar Shania Twain momenteel woont.

Karel Moors

BR>Zoals alle leden van de sekte moet Twain dagelijks de leider op de hoogte brengen van wat ze de afgelopen vierentwintig uur heeft uitgespookt en moet ze biechten na elke seksuele daad. "Dat het om een vreemd kliekje gaat, is nog zacht uitgedrukt", stelt sektebestrijder Steve Hassan in

The Star

. "Onze familie maakt zich ernstig zorgen", zegt Darryl Twain. "We zijn bang dat de sekte haar domineert en dat ze als een slaafse robot die extreme leefregels volgt. Mutt zwaait de scepter en Shania moet naar zijn pijpen dansen." Toen Darryl vorig jaar met Kerstmis op bezoek ging bij zijn zus in Zwitserland, was hij verontrust toen hij zag hoe de sekte Shania in haar greep had.

"Nu maak ik me nog meer zorgen over haar dan vroeger", vertelde hij aan het Amerikaanse roddelblad

The National Enquirer

. Shania Twain behoort tot de meest succesvolle zangeressen ter wereld. Ze is één van de vier vrouwen die ooit meer dan twaalf miljoen exemplaren van één album hebben verkocht. In haar geval was dat de plaat

The Woman In Me

. De in Canada geboren zangeres gaf countrymuziek opnieuw een sexy tintje en brak zo door in de bredere stromingen van de popmuziek.

Nu in het nieuws