Muziek- en filmindustrie raken hopeloos verstrengeld

Print
Dat showbizzfiguren hun vertrouwde werkterrein graag verruimen, is bekend. Kirk Douglas schrijft thrillers, Tom Hanks wil in de politiek en Jean-Marie Pfaff lanceerde de aqua-mossel. Muziekvedetten die hunkeren naar het witte doek en acteurs die hun stembanden smeren, zijn de jongste trends. Mariah Carey probeert te acteren in The bachelor, en Matt Damon waant zich even Chet Baker in The talented Mr. Ripley. We zetten de meest recente probeersels op een rij, en geven hun slaagkans op 10.
BR>

MARIAH CAREY
Slaagfactor: 4


Onze favoriete Heartbreaker speelde al in de romantische komedie The bachelor samen met Brooke Shields één van de ex-vriendinnetjes van Chris O'Donnell. En vanaf april start ze met de opnamen van All that glitters, een prent die zich afspeelt in de clubscène van begin jaren tachtig. De popdiva neemt de hoofdrol voor haar rekening. Een geschikte tegenspeler is nog niet gevonden.

MATT DAMON
Slaagfactor: 3


De oscarwinnende acteur uit Good Will Hunting en Saving private Ryan vertolkt de titelrol in The talented Mr. Ripley, gebaseerd op de thrillerbestseller van Patricia Highsmith. Ripley is een immoreel individu dat naar Italië reist om een lanterfantende miljonairszoon terug naar huis te halen. Deze laatste overtuigt z'n nieuwe vriend om het podium te beklimmen van een rokerige jazzkeet, waar hij My funny Valentine à la Chet Baker ten beste geeft. Gelukkig koestert Damon geen verdere plannen in deze richting, want op muzikaal vlak is Ripley niet bijster getalenteerd.

LL COOL J
Slaagfactor: 5


Het R&B-idool dat met I need luuuuvv en Phenomenon zijn grootste hits scoorde, wou altijd al acteur worden. Via zijn miljoenenverkoop mocht hij af en toe aan een casting deelnemen. Na kleine rolletjes in Halloween/H2O en The deep blue sea duikt hij eind maart op naast Al Pacino en Cameron Diaz in Any given Sunday, de nieuwste Oliver Stone over een Amerikaans footballteam. De rol werd in L.L.'s schoot geworpen nadat Puff Daddy wegens zotte kuren van de set werd gestuurd.

GWYNETH PALTROW
Slaagfactor: 2


Oscarwinnares Gwyneth Paltrow werd in de opnamestudio aangetroffen met Babyface, de superproducer van onder meer Whitney, Mariah en Janet. Samen namen zij een cover op van Just my imagination, oorspronkelijk van The Temptations, voor de soundtrack van Duets. In deze romantische komedie klautert de actrice karaokegewijs op een podium, waar haar tot nu verborgen talent aan het licht moet komen. In het ware leven zoekt Gwyneth steeds meer de aanwezigheid op van Madonna, bazin van een platenlabel. Om zich voor te bereiden op een dubbelcarrière?

MARK WAHLBERG EN ICE CUBE
Slaagfactor: 8


Met hun vorige loopbaan als macho-rappers vormden zowel Marky Mark als Ice Cube niet bepaald een bedreiging voor soortgenoten als Busta Rhymes en Jay-Z. Hun filmpalmares oogt daarentegen wél verdienstelijk. Wahlberg verbaasde vriend en vijand met de pornokroniek Boogie nights en Cube debuteerde in het oscarwinnende Boyz N the hood. Samen schitteren ze vanaf 15 maart naast George Clooney in Three kings, een adembenemende actiefilm over de Golfoorlog.

ALANIS MORISSETTE
Slaagfactor: 1


De Canadese chanteuse wier debuut-cd Jagged little pill 22 miljoen keer over de toonbank ging, lanceert vanaf mei 2000 haar filmcarrière met Dogma van Kevin Smith. Bescheidenheid siert, want in deze komedie kruipt Alanis in de huid van God! Matt Damon en Ben Affleck spelen twee gevallen engelen. Tijdens de wereldpremière in Cannes liep de helft van publiek en pers geërgerd de zaal uit. Als dát niet Ironic is?

JEWEL
Slaagfactor: 7


Muzikaal gaat het Jewel al vijf jaar voor de wind. Ze verkocht vijftien miljoen cd's en won zowel Grammy- als MTV-Awards. Ze prijkte op de covers van rockbladen als Rolling Stone en NME. In haar filmdebuut is van sterallures niets te merken. Tot ieders verrassing speelt ze een verlegen weduwe in het Amerikaanse burgeroorlogdrama Ride with the devil van Ang Lee. In haar strakke corset en kuise haartooi is zij de enige vrouwelijke aanwezigheid in deze voornamelijk door mistroostige mannen bevolkte western.

GLORIA ESTEFAN
Slaagfactor: 5


Sinds ze haar minibusje en linkerheup in de prak reed, ondervindt het Miami Sound Machine-boegbeeld steeds meer moeilijkheden om zich op de conga en latin-beats te gooien. Estefan vond onderdak bij de muze aller actrices: Meryl Streep. In Music of the heart van Wes Scream Craven vertolken beide dames vioolleraressen die de straatkindjes van het New Yorkse Harlem wat cultuur willen bijbrengen.

Nu in het nieuws