Willy Sommers heeft het drukker dan ooit

Print
Wie dacht dat Willy Sommers na het afscheid van Tien om te Zien, in augustus van vorig jaar, is beginnen rentenieren, vergist zich. De zanger heeft gewerkt aan een nieuwe cd, Warm in mijn hart, waarop hij een iets ruigere richting inslaat. "Je moet vandaag wat meer risico's nemen om je plaat onder de aandacht te krijgen", zegt hij.
BR>Hij tikt met zijn vinger op het cd-doosje. "De twee wat hardere liedjes op deze plaat geven een goed idee van waar ik naartoe wil. De single wordt veel gedraaid op de radio, ik werd meteen hittip op Radio 2... Gelukkig, want dit is een risico. Ik heb al eerder geprobeerd wat nieuws te doen, en dan haakt toch een deel van het publiek af. Behalve live, daar vinden ze dat wel tof. Ik doe ook nog altijd een medley van The Stones en The Beatles, en mijn single In al jouw dromen sluit daar mooi op aan."
Dat Willy nu terug het risico durft nemen, heeft vooral te maken met de veranderde toestand in het Vlaamse muzieklandschap. "Er wordt bijna niet meer geïnvesteerd in platen van Vlaamse artiesten, er zijn geen tv-programma's meer waarop je je nieuwe liedjes kan voorstellen. Dus kan je beter iets speciaals doet om toch wat in de kijker te lopen."

Geen zwart gat


Willy klaagt niet over een gebrek aan werk na Tien om te zien, ook al had hij het programma zowel als optredend artiest én als presentator nodig. "Met de optredens gaat het vandaag zelfs beter dan ooit, omdat organisatoren terugvallen op vaste waarden. Vooral jonge artiesten hebben er last van. Maar ik kan wel begrijpen dat sommige mensen denken dat ik in een zwart gat val. Je wordt zo snel geïdentificeerd met televisie. Sommige kleine meisjes noemen me zelfs Mijnheer Tien Om Te Zien."
Maar Tien om te zien was nooit een prioriteit, zegt hij. "Muziek maken, dát bleef het belangrijkste. Ik bleef het programma doen omdat het ook met muziek te maken had. Collega's als Walter Grootaers, Bart Van den Bossche en Ingeborg worden zó met televisie geïdentificeerd, dat hun muziekcarrière wordt vergeten. Daarom ben ik na Tien om te zien niet ingegaan op aanbiedingen van VTM om in allerlei programma's op te duiken. Ik wil mijn eigenheid als zanger niet verliezen."
Onlangs kreeg Willy te horen dat hij tijdens de zomermaanden toch een nieuwe reeks Tien om te zien-uitzendingen mag presenteren, opnieuw vanuit Blankenberge. "De mensen komen me nu al vragen of het daarna toch niet verder zal lopen. Alsof ik dat in handen heb! Maar ik kijk ernaar uit. Ik denk dat de studio's nu overal vol zitten met mensen die nog gauw een zomersingle opnemen. Als iedereen zijn sterkste liedjes tot dan opspaart, wordt het de sterkste Tien om te zien-reeks aller tijden."

Cindy


De nieuwe plaat brengt Willy Sommers alweer onder de aandacht en in de zomer staan de spots helemaal op hem gericht. Maar sinds Tien om te zien is de zanger nooit echt weg geweest. Daar zorgen verschijningen met zijn vriendin Cindy in op BV's terende weekbladen wel voor.
(zucht) "Och, in mijn privé-leven is altijd zwaar gerommeld. Maar ik heb er door de band weinig problemen mee. Wil VTM mijn interieur komen filmen? Laat maar komen. Vorige week nog stond Luk Alloo met zo'n vijftig fans voor mijn deur. Ik wist van niets en het was bitter koud, dus ik heb die mensen allemaal binnengelaten. Cindy trok zó'n ogen. Ze is dat nog niet helemaal gewoon. Maar ik ben voor die mensen een glaasje wijn beginnen schenken en koffie gaan zetten. Zo ben ik nu eenmaal. Maar ze blijven natuurlijk peuteren, hé. Luk Alloo vroeg me onlangs ook: En Willy, ga je nu kinderen kopen? Want Cindy is er klaar voor! Hij had het er dus met Cindy ook al over gehad! Maar daarom ben ík er nog niet klaar voor, hé."

Nu in het nieuws