Sterren pikken graag defileetje mee

Print
Sterren en vips op de eerste rij van een modedefilé zijn zowat de tegenhangers van de Michelin-sterren voor een restaurant. Ze betekenen niet alleen dat de ontwerper wereldberoemd is, maar ook dat hij op vriendschappelijke voet staat met deze klanten.
BR>In Milaan zijn Armani en Versace de absolute sterrenvangers. Op het eerste defilé van Donatella Versace vorige week, voor haar jongerencollectie Versus, was Thora Birch, de achttienjarige ster uit American Beauty, de blikvanger. Op de volwassen Versace-show waren prominent aanwezig: de Spaanse regisseur Pedro Almodovar, voetballer en lieveling van de dames Paolo Maldini, de actrices Minnie Driver, Marisa Berenson en Patsy Kensit, formule-1-piloot Eddie Irvine en nog wat lokaal wereldberoemde sterren.
Giorgio Armani deed niet onder. Daar zaten op de eerste rij zijn goede vriendin Claudia Cardinale, de Britse lady Helen Taylor, de blonde Amerikaanse actrice Marlee Shelton (Never been kissed uit 1999) en haar Italiaanse collega, de pittige brunette Maria Grazia Cucinotta.
Het Aziatische zangeresje Anggun miste haar entrée niet bij Dolce & Gabbana, waar ze het gezelschap aantrof van actrice Claire Danes (Juliet uit Romeo and Juliet uit 1996). Danes is duidelijk op zoek naar nieuw textiel, want ook bij Gucci gaf ze haar ogen de kost.
Ook in Parijs, waar gewoonlijk alleen sterren schitteren op de haute coutureshows, was al een eerste ster waar te nemen aan het firmament. Catherine Deneuve, ondanks de zonnebril duidelijk herkenbaar, zat er op de eerste rij de konterbonte creaties te keuren die Gilles Dufour voor huize Balmain in petto heeft.

Nu in het nieuws