"Afvallers bepalen de sfeer"

Print
Schoten
BR>SCHOTEN - Na zeven overwinningen in acht wedstrijden verwacht je niets dan lachende gezichten. In een brede kern moeten er echter altijd jongens ontgoocheld worden. Niemand zit graag op de bank of in de tribune. Trainer Vanmarcke ziet zich wekelijks geconfronteerd met verschillende dilemma's.
"Toch verkies ik positieve selectieproblemen", aldus de Schotense trainer. "Als je moet zoeken om aan elf volwaardige spelers te komen, is het veel erger. Ik bergijp de teleurstelling bij de jongens die er niet bij zijn. Voor elke wedstrijd maak ik een keuze, min of meer in functie van de tegenstander. Zo kreeg Bursac de voorkeur op Stefanski. Sacha is de man die we in de diepte kunnen sturen, terwijl Krystof beter met de rug naar het doel speelt. Omdat ik dacht dat we hoofdzakelijk op onze eigen helft zouden teruggedrukt worden, kreeg Bursac de voorkeur."
"Ik hoop dat de spelers die er naast staan niet aan zichzelf gaan twijfelen. We hebben hen nog nodig, daar ben ik zeker van. Als het hun beurt is, moeten ze er staan. Collectief denken gebeurt niet alleen door de elf die op het veld staan, maar door de hele kern. Het zijn de bankzitetrs en afvallers die de sfeer en de sterkte van de groep bepalen."
Nu in het nieuws