"Het was even wennen"

Berchem

BR>

BERCHEM -

De manier waarop Berchem zich herstelde van de vroege 0-1 achterstand om uiteindelijk de wedstrijd tegen Vorselaar vlot met 4-2-cijfers te winnen, biedt perspectieven voor de nabije toekomst. Tegen snelle spitsen als Van de Pol en Abeels week trainer Tolic niet af van zijn tactiek en werd er met vier verdedigers op een lijn gespeeld. Berchem durfde ook ver van het eigen doel spelen. Een sterk collectief dus, met sterke flanken en een uitgebalanceerd middenveld waarin Rudi Taeymans toch wel een belangrijke rol opeist.

"Ik heb hele mijn carrière in de verdediging gespeeld", aldus een tevreden Taeymans. "Zo lag het spel dus steeds voor mij. Het was aanvankelijk wel even wennen, maar ik voel me met de week sterker in mijn nieuwe positie. Met mijn ervaring kan ik op het middenveld mee zorgen voor een goede organisatie. Het is prettig te kunnen vaststellen dat iedereen bereid is te luisteren naar mijn raadgevingen."

"Ik scoorde mijn tweede doelpunt van het seizoen, opnieuw na een inworp van Gerrit Lekeu. Ik sta verbaasd over mezelf", lacht Rudi. "Tijdens mijn twaalf jaar op Antwerp scoorde ik amper tweemaal en nu dit. Het geeft alleszins een prettig gevoel."

Nu in het nieuws