Tia Hellebaut stopt na blessure

Print
Atletiek
BR>GENT - De drie Antwerpse atleten die vorig weekend deelnamen aan het EK indoor in Gent keerden van een kale reis terug. Tia Hellebaut verliet na de vierde proef geblesseerd de vijfkampcompetitie, Joeri Jansen kon zich niet plaatsen in een tactische reeks van de 800 meter en Anja Smolders gaf na haar militair WK-brons in Algiers forfait voor de 3000 meter.
Iedere atleet vertrekt met de beste voornemens naar een kampioenschap, maar de realiteit is soms ontnuchterend. Tia Hellebaut aasde op een verbetering van haar eigen Belgisch vijfkamprecord. Na een 9"07 in het hordennummer, een knappe 1,83 meter in het hoogspringen en een worp van 12,34 meter in het kogelstoten had zij nog een kans om dat doel te bereiken. Helaas liet ze in het verspringen drie nulpogingen noteren en meteen was het feest voorbij. De 22-jarige Brechtse kwam niet meer aan de start in de afsluitende 800 meter.
"Tijdens het hoogspringen protesteerde mijn linkerhamstring", aldus de ontgoochelde recordhoudster. "Behandeling was nodig en ik kon niet voluit aanlopen en afstoten in het verspringen. Eigenlijk was het een wanhoopspoging en toen die mislukte, wou ik geen verdere risico's nemen."
Joeri Jansen droomde van een plaats in de halve finale, maar gebrek aan ervaring deed hem in de reeksen de das om. "Niemand nam initiatief. Ik twijfelde om zelf te gaan maar durfde als 'groentje' de handschoen niet op te nemen. In de laatste ronde begonnen ze te duwen en te trekken en in een mum van tijd zat ik in een verloren positie. Ik weet nu wat ik tekort kom: power."
Nu in het nieuws