Succesjaar voor Antwerps gewest

Print
Tennis
BR>ANTWERPEN - De jaarlijkse statutaire algemene vergadering van het gewest Antwerpen bracht weinig of geen nieuwigheden aan het licht. Voorzitter Walter Leeman mocht met grote trots het uitzonderlijk grand cru jaar van het Antwerpse tennis resumeren. De VTV presteerde daarentegen financieel minder goed maar kende op sportief vlak een even schitterend jaar. Dit weekeinde openbaart de Vlaamse Tennisvereniging haar resultaten.
"Ik denk niet dat 1999 de komende jaren zal geëvenaard kunnen worden", analyseerde Walter Leeman nuchter. "We behaalden 21 interclubkampioentitels waarvan acht nationaal en dertien intergewestelijk. Antwerpen telde vijftien nationale kampioenen, won de KBC jeugdinterclubbeker en veroverde de nationale criteriumbeker. Het Antwerps tennis zit nog altijd in de lift. We benaderen de kaap van de 33.500 leden -waarvan 9.220 jonger dan 18 jaar- wat 30 procent van de hele VTV vertegenwoordigt."
"Financieel kwamen we rond en sloten '99 met een positief resultaat af van 42.737 frank. We zetten een nieuw structuurbeleid van de jeugd op punt en zien de problematiek van arbitrage stilaan oplossen. Niet minder dan 188 kandidaten schreven zich in voor een cursus. In totaal tellen we 152 clubs met Kalmthoutse, Olympia Beerschot en Generale als nieuwkomers. We hebben 1.300 interclubploegen en 25 ploegen in de beker Charles Naeyaert."

Leeman blijft voorzitter


Als dank voor de geleverde prestaties reikte de voorzitter een gouden plakket aan ondervoorzitter André Milants en kregen Frans Brands en Marc Boogaert een zilveren medaille.
"Hij is een echte chauvinist, maar mag terecht fier zijn met het geleverde resultaat", fluisterde een glunderde een genietende Jean-Paul Van Ussel, voorzitter van de VTV.
Onder algemeen applaus werd het mandaat van uittredend voorzitter Walter Leeman voor vier jaar verlengd. Ook de gewestelijke comitéleden André Milants en Paul Rijmenants werden herkozen.
André Milants deed nog een algemene oproep voor de herwaardering van de gewestelijke kampioenschappen waarin Antwerpen opnieuw lijsttrekker wil worden en pleitte nog voor het indijken van de forfaits. Verder is het Antwerpse gewest nog op zoek naar een club die in de derde week van januari 2001 het VTV-indoorkampioenschap wil organiseren.
De enige grote verandering binnen de VTV is het afhaken van Opel als grote sponsor. KBC krijgt nu als nieuwe partner zuivelgigant Campina die een contract van drie jaar ondertekende.
De aanvragen nieuwe tornooien voor het seizoen 2001 moeten dit jaar drie maanden vroeger worden ingediend, met name voor eind september. De interclubvergadering is gepland op 30 maart met als eerste speeldag het weekend van 29-30 april.
Nu in het nieuws