Benego-trofee vindt veel bijval

Wielrennen

BR>

ESSEN -

Alle begin is moeilijk. Dat hebben de organisatoren van de Benego-trofee ook ervaren. Hun twee vorige uitgaven waren geen succes. Ondanks dat de clubs en de renners werden aangeschreven, kreeg men er geen pak nieuwelingen aan de start. Dat had vooral te maken met de Nederlandse criteriums. De Belgische nieuwelingen zijn en daar blijkbaar nog niet rijp voor.

Er moest ook rekening worden gehouden met de interclubwedstrijden en dat alles maakt het soms moeilijk. Nu wordt geopteerd voor drie wedstrijden. Een in Essen, op zaterdag 4 maart in Arendonk en de finalerit in Hoogstraten-Woensdrecht. De openingskoers in Essen deed de organisatoren al glimlachen. Met 84 renners aan de start, konden ze moeilijk klagen. Dat het gros van over de grens kwam stoorde hun niet. Zou de derde keer toch de goede keer worden?

Tummelt

Voor de start was er heel wat te doen over de versnellingsapparaten van onze noorderburen. Daar mag je met een grotere versnelling rijden dan in België. De achterwielen werden gewisseld en de zaak was opgelost. Zo simpel is dat. Toch was iedereen er nog niet van overtuigd. Vorig jaar in Malle hebben we dat nog meegemaakt. Toen de Belgen op hun donder kregen van een Deense selectie werd ook geklaagd in plaats van gekoerst. De Belgen werden zondag te Essen ook ingepakt. De Nederlanders graaiden bijna alle premies weg en bij de eerste tien in de uitslag staan slechts vier Belgen.

Het was alleen spijtig dat Jef Van Dijck in volle spurt en op enkele meters van het spandoek de overwinning nog uit de hand moest geven. "Ik ben op drie kilometer van de streep weggesprongen", vertelde Jef. "Ik dacht te kunnen winnen, maar viel op het einde wat stil." Jef keek in de laatste rechte lijn teveel achter zich en dat was zijn verlies. De Nederlanders Daling en Meerkerk konden daar van profiteren. Zij werden ook aangemoedigd door de Essense Nederlander Michael Boogerd en dat heeft hun blijkbaar gestimuleerd om de Belgen een hak te zetten.

Nu in het nieuws