"Ik verdiende die zege gewoon"

Print
Tim Meeusen hoopt dit jaar doorbraak naar de profs te forceren
BR>OPWIJK - De eerste zege in een nieuw seizoen doet altijd enorm veel deugd. Zeker dan als die reeds behaald wordt in het openingsweekeinde. Tim Meeusen verborg zijn geluk niet na de streep in Opwijk. Aan iedereen die het horen wilde vertelde hij wat die zege voor hem betekende. Omgeving en ploegleider werden mee in de hulde betrokken.
Wielrennen
"Niemand zal mijn overwinning vandaag kunnen aanvechten", begon hij zijn enthousiast verhaal. "Ik voelde me enorm sterk en heb meer dan mijn deel van het werk gedaan in de kopgroep. In de finale heb ik alle aanvallen gecounterd. Ik had de spurt kunnen afwachten maar dat blijft altijd een risico. Bovendien betrouwde ik die Nederlander Schmitz niet helemaal. Toen ik wegsprong bij het aansnijden van de laatste kilometer wist ik dat ze hard zouden moeten rijden om me nog te pakken te krijgen want ik was zeker nog niet aan het eind van mijn krachten. De drie renners van de Mapei-ploeg hebben nog alles op alles gezet maar ook zij geraakten niet meer op mijn hoogte."
Tim Meeusen was twee jaar actief bij het Eycken-team van Eric Vanderaerden. Hij stond erop zijn ex-ploegleider te bedanken voor alles wat hij had bijgebracht. Maar ook zijn nieuwe ploegleider, Danny Schets, mocht meedelen in de vreugde. "Die zege is ook jouw verdienste", schreeuwde Tim het uit terwijl hij zijn sportieve baas knuffelde.
"Ik had de spurt kunnen afwachten, maar dat blijft altijd een risico.
Tim Meeusen
"Het doet toch wel iets als zo'n gast je in momenten van euforie niet vergeet", gaf Schets gisterenavond nog mee. "Ik moet nochtans niet de pluimen op mijn hoed steken wat betreft zijn overgang naar het West-Vlaamse Mez-team. Ik werd pas als ploegleider aangeworven op een moment dat hij hier al getekend had. Maar ik moet wel toegeven dat het meteen klikte tussen ons. Aanvankelijk was hij niet zo enthousiast over het programma dat was uitgestippeld maar in samenspraak met hem heb ik daar een mouw aangepast.
Hij wordt alleszins ook ons speerpunt in de topcompetitie. Tijdens de voorbereiding op dit nieuwe seizoen heeft hij hard gewerkt. Hij ging twee keer op stage naar Spanje en vorige week nog bevestigde hij al zijn goede conditie in een Franse rittenwedstrijd die we meereden. Met een zevende, een twaalfde en een vierde plaats wist ik dat hij klaar was voor de seizoenstart. Als hij gezond blijft en de ploeg bereid is voor hem te werken, moet het mogelijk zijn voor hem om dit jaar een profcontract te versieren."
Nu in het nieuws