Op Grote Markt of Zuiderdokken

Print
WK Squash 2002
BR>ANTWERPEN - Tot zaterdag herbergt Antwerpen één van de vijf grote wereldtornooien met de Flanders Esso Open, maar in 2002 wordt het nog groter, want de PSA (Professional squashplayers association) heeft het WK 2002 aan dezelfde Antwerpse organisatoren toegewezen. Luc Mattens, die dit tornooi mee organiseert, wil zijn sport dan nog meer uitstraling geven door dat WK een unieke locatie te bieden.
"We dachten aan de Grote Markt of eventueel op de gedempte Zuiderdokken, waar nu binnenkort ook het tennistornooi plaatsvindt. Er zijn al contacten geweest met de sportdienst en met het stadsbestuur, maar het is voor hen moeilijk om zich te engageren omdat er eerst in oktober nog verkiezingen zijn. Voor ons huidig tornooi kunnen we alvast op volledige logistieke steun van de stad rekenen. Zo wordt een deel van de Vlaamse Kaai vanaf nu afgesloten tot zaterdag, omdat vanaf woensdag de eindfase van het tornooi in de Zuiderkroon plaatsvindt, waar een glazen kooi wordt opgesteld waardoor 950 toeschouwers de wedstrijden kunnen volgen." Het hele budget bedraagt nu al 10,5 miljoen frank, maar volgend jaar wil Luc Mattens een eerste vrouwentornooi opstarten.
Voor deze "Flanders Open" zijn de absolute topspelers naar Antwerpen afgezakt, met de nummers één (Jonathan Power, Canada), twee (Peter Nicol, Schotland) en drie (Ahmed Barrada, Egypte) op kop. Sinds vijf jaar zit het tornooi in het PSA-circuit bij de vijf van de "Superseries". Het prijzengeld klom van 5000 dollar het eerste jaar geleidelijk tot 60.000 dollar dit jaar. De winnaar vangt 9000 dollar (net geen 400.000 frank). Maar de spelers investeren ook zwaar. Iedereen betaalt zelf zijn verplaatsingen. Niemand krijgt startgeld. Al hebben de besten uiteraard wel eigen sponsors.
Nu in het nieuws