Gunther Hofmans hoedt zich voor euforie

Print
Germinal Beerschot
BR>ANTWERPEN - Germinal Beerschot begint aan een belangrijke week waarin twee thuiswedstrjden geprogrameerd staan. Woensdag werkt de ploeg van Franky Van der Elst de inhaalmatch tegen Lokeren af en zondagavond maakt het Kiel zich op om Anderlecht te ontvangen.
De voorbereiding op die twee partijen startte vrijdag met een oefenwedstrijd tegen de Russische olympische selectie. Voor de toeschouwers viel er niet veel te beleven. "Het werd ook voor ons een ontgoochelende wedstrijd", beaamt aanvoerder Gunther Hofmans. "We konden matchritme opdoen, maar de Russen weigerden te voetballen en pakten de zaken al te defensief aan. Positief is dat er geen geblesseerden te noteren vielen."
Ondertussen klopte Anderlecht zondag Club Brugge, zodat Germinal Beerschot mits winst tegen Lokeren opklimt naar de derde plaats. "Dat is uiteraard een positieve vaststelling", pikt Gunther in. "Toch wil ik vooral waarschuwen voor al te voorbarige euforie. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om die match woensdagavond te winnen. Op korte termijn is die derde plaats bijzonder interessant, omdat we dan zondag met de komst van Anderlecht een regelrechte topper afwerken. Binnen het kader van de uitbouw van de club is dat uiteraard erg belangrijk. Laten we anderzijds geen uitspraken in de mond nemen over Europees voetbal. Op die manier bezorgen we ons zelf onnodig extra druk. Er zijn trouwens nog tien wedstrijden te spelen en er staan een handvol ploegen te drummen om in het zog van Anderlecht te eindigen. Dat wij daarbij horen, zorgt voor een prettig gevoel. Als er één ding is dat ik in het voetbal heb geleerd, dan is het de wetenschap dat alles bijzonder snel kan veranderen in dat wereldje."
"Onze doelstelling bij de aanvang van het seizoen was bouwen aan een nieuwe ploeg en zo hoog mogelijk trachten te eindigen. Een zevende plaats kon hierbij iedereen tevreden stellen. Misschien staan we daar ook over twee weken en dan wordt er weer anders gepraat. Laten we vooral rustig blijven, match per match bekijken en zien we waar we uiteindelijk belanden."
Nu in het nieuws