"De gezonde ambitie is weg"

Print
Jean-Marie Abeels mist bij OG Vorselaar de schwung uit de eerste periode
BR>VORSELAAR - De terugkeer van Jean-Marie Abeels heeft niet kunnen verhinderen, dat Ons Genoegen Vorselaar de voorbije zondag in het Berchemse Ludo Coeckstadion zijn zevende nederlaag van het seizoen slikte. De kardinaalsploeg speelde nog een behoorlijke eerste helft, maar herviel na de pauze in het klassieke, stroeve stramien van de voorbije weken.
OG Vorselaar
Jean-Marie Abeels heeft blijkbaar opnieuw een vakje op het wedstrijdformulier bemachtigd. Het was al van 12 december 1999 geleden, bij de uitmatch in Lyra, dat de flamboyante Limburger er nog eens van bij de aftrap bijliep. Fijn, zo'n selectie, maar de Jean ligt er zeker niet wakker van.
"Of ik er nu bij ben of niet, het interesseert me eigenlijk niet meer zo. Ik wist wel dat ik op een dag opnieuw mijn kans zou krijgen, maar ze moeten nu niet denken dat door mijn terugkeer alles ineens gaat veranderen, hé. Ik probeer altijd mijn best te doen, maar ze moeten van mij geen omwenteling verwachten", verduidelijkt Jean-Marie Abeels.
"In Berchem waren we goed gestart en kwamen we zelfs 0-1 voor. Nadien verloor Vorselaar opnieuw de controle over de partij. Het is duidelijk dat het vertrouwen wat weg is. Het draait trouwens al enkele maanden niet meer. In het begin van de competitie lukte bijna alles, blaakte de ploeg van zelfvertrouwen. Maar na het behalen van de eerste periodetitel was het ineens gedaan, van vandaag op morgen. Vraag me niet waarom."
"Hadden we in de eerste tien matchen het geluk nog aan onze zijde, dan wordt elke misstap momenteel cash betaald. Bij het minste wat er nu tegenslaat, lijkt het alsof er wat angst en paniek in de groep sluipt. We moeten een oorlog uitvechten om een vlotte actie op te zetten."
"Wat me vooral ook opvalt, is dat de gezonde ambitie weg is. Het is niet meer dezelfde ploeg als in het begin van het seizoen. Als je met de mentaliteit op het veld stapt van nog enkele punten en we zijn gered, terwijl je mee bovenaan de rangschikking staat, dan heb ik daar toch wel mijn bedenkingen bij."
"Wat ik volgend jaar ga doen? Ik weet het nog niet. Ik heb nog niets gehoord van het bestuur, maar ik wil ze natuurlijk altijd de kans geven om te komen praten."

Bart Goolaerts


En het bestuur, waarvan sprake, zit inmiddels niet met zijn vingers te draaien. Door het aangekondigde vertrek van libero Youri Van de Mierop, die volgend seizoen de functie van speler-trainer zal waarnemen bij derdeprovincialer VC Tielen, moest de club op zoek naar versterking. Om die reden bereikte OGV afgelopen week een overeenkomst met Bart Goolaerts, die na een omzwerving langs AC Olen terugkeert naar de vertrouwde stal.
Nu in het nieuws