"De lat wordt niet hoger gelegd"

Print
Zwarte Leeuw
BR>RIJKEVORSEL - Zaterdag was het juichen geblazen om het eigen 0-1 succes bij Neeroeteren, maar een dag later mocht Zwarte Leeuw een brede glimlach opdiepen. De hele concurrentie incasseerde namelijk klappen. Olen en Heppen speelden gelijk, Bocholt en Vigor Beringen gingen helemaal onderuit.
Toch blijft Roger Kemland voorzichtig. "We maakten een goeie beurt, maar de lat wordt niet hoger gelegd. Want de weg is nog lang." Van Ginneken bewees weer eens dat hij een neus heeft voor (super)vroege doelpunten. Bij Vigor Beringen schoot Mario met scherp na amper veertien seconden. Ook zaterdag knalde Van Ginneken raak nog voordat de eerste minuut was weggetikt. Die 0-1 betekende niet het prille begin van een probleemloze avond. Want Neeroeteren toonde zich een harde noot om kraken.
Zwarte Leeuw heeft geen vedetten in zijn rangen. Als Kemland zich lovend uitlaat, gaat de eer naar de hele groep. Zaterdag moest het hele elftal dan ook erg diep gaan om een Limburgs offensief het hoofd te bieden. Want het bleek bij momenten warm, erg warm. Gert Jochems verijdelde een haast gemaakt doelpunt en de deklat gunde Rijkevorsel een pretje.
Toen Bert Van Riel het bekende voetje liet hangen en Neeroeteren zich opmaakte voor een strafschop, leek de gelijkmaker in de maak. Braspenninckx keerde het onheil. "Toevallig de goeie kant gekozen. Er hoort wat geluk bij."
Nu in het nieuws