"Puntendeling is geen drama"

Print
AC Olen
BR>SINT-JOZEF OLEN - De fabrieksploeg moest enigszins verrassend genoegen nemen met een puntendeling bij hekkensluiter Borgworm. De periodekampioen dwong wel een aantal kansen af, maar de ontgoochelende brilstand bleef op het Waalse scorebord.
Trainer Herman Van den Broeck blikte met gemengde gevoelens terug op dat resultaat. "Wij mogen het niet altijd afschuiven op de staat van het veld, maar het terrein van Borgworm was een regelrechte ramp voor een team dat wil voetballen. Op de harde bodem botste de bal zowat alle kanten op. Wij hebben bijgevolg geen goede match gespeeld, maar dwongen niettemin een vijftal kansen af om het pleit in ons voordeel te beslechten. Mijn spelers hebben er in moeilijke omstandigheden alles aan gedaan om de volle buit te oogsten, maar kansen mis je niet opzettelijk. Het is jammer want enkel het orgelpunt ontbrak."
De Olense trainer wilde begrip opbrengen voor zijn spelers, maar was minder te spreken over één van de lijnrechters. "Het was twintig jaar geleden al zo in de Walen en het is nog altijd zo. Geen slecht woord over de scheidsrechter maar wat die ene lijnrechter uitspookte, was echt wraakroepend."
"Telkens er voor de thuisploeg gevaar dreigde, stak hij zijn vlag in de hoogte. Zulke factoren heb je niet in de hand. Het is vooral spijtig voor mijn spelers die alle moeite hebben gedaan. In dat opzicht doet de puntendeling een beetje pijn, maar het is zeker geen drama."
Nu in het nieuws