"Het kan heel snel keren"

Print
Hans Somers start in bekerwedstrijd tegen Lokeren op de bank en valt in na 30 minuten
BR>LIER - Don't you know pump it up, Lierse wint the cup. Krijgen we straks opnieuw hysterische taferelen in de Netestad? Mooi om zien was het zaterdag alleszins niet, naar typisch bekervoetbal rook het wel. Na zeges tegen Torhout en Antwerp hielden de Pallieters ook zaterdag hun bekertraditie in ere tegen Lokeren.
Lierse
De droom dat de binnenlandse trofee een verlengd verblijf krijgt op het Lisp, is niet langer op los zand gebouwd. Hans Somers begint er ook steeds meer in te geloven, al zal de inwoner uit Rijmenam wel met gemengde gevoelens terugdenken aan de bekeravond. De middenvelder werd om tactische redenen geofferd en kreeg aanvankelijk een zitje naast Walter Meeuws geserveerd.
"Neen, echt tevreden was ik zaterdag niet", graait Somers terug in het geheugen. "Maar ik begrijp de trainer wel. Ik werd gewoon opgeofferd voor het tactische steekspel. Ik beloofde Meeuws alles te geven als ik in de strijd werd gegooid. Dat is ook gebeurd. Alleen hoop ik dat die variant van zaterdag geen vaste gewoonte gaat worden. Al merk je dat het in het voetbal allemaal heel snel kan keren. Dago blesseert zich en Meeuws roept een sterkspelende Shekiladze binnen. Sneu voor Gela natuurlijk. De blessure van Dago is gewoon mijn geluk geworden."
Na de nederlaag in Gent kon er Lierse niks beters in de schoot vallen dan een bekerkwalificatie. Dat geeft ook Somers toe. "Klopt. Die doortocht naar de halve finales was heel belangrijk voor ons. De beker blijft echt een doel voor Lierse. Vooraf wisten we dat het bijzonder lastig zou worden. Lokeren is al een poosje het zwarte beest voor ons en ook de statistieken uit de heenmatch waren niet meteen hoopgevend. Nu hebben we gelukkig komaf weten te maken met die doemdenkerij."

Prijzen


Wie straks de tegenstrever wordt in de halve finales, laat Somers eerder koud. "Ik denk niet echt dat er nog geschenken voor het grijpen liggen. Wie straks op 8 maart ook uit de urne komt, het wordt sowieso lastig. Vaak hoor ik de naam van Sint-Truiden uit de mond rollen, maar het verleden heeft toch al bewezen dat we zelden iets weten te rapen op Staaien."
"Een voorkeur heb ik dus niet. Ik denk dat we onze gedachten vooral bij Lierse zelf moeten houden. Een Lierse in bloedvorm kan iedereen aan in België. Zo simpel liggen de kaarten. Bovendien moeten we ons nu ten volle op het kampioenschap storten. Ook daar kunnen we nog in de prijzen vallen."
Nu in het nieuws