"Nu moeten we deze plaats vasthouden"

Print
Turnhout
BR>TURNHOUT - Na 24 speeldagen is Turnhout er eindelijk in geslaagd bij de eerste vijf post te vatten. De ploeg werd hierbij wel in belangrijke mate geholpen door het falen van de concurrenten. Behalve Antwerp lieten alle ploegen steken vallen. Wie dat in de 10 resterende matchen het minst doet, speelt de eindronde.
"We hebben 15 punten achter gestaan op Dessel", redeneert Raoul Peeters. "Nu zijn er dat nog 6. We doen nog mee, ondanks de moeilijke omstandigheden. Niettegenstaande de financiële beslommeringen hebben de spelers het op geen moment laten afweten."
"Maar op de training is er nu, in tegenstelling tot het begin van het seizoen, van het bestuur niemand meer te zien. Daarmee doel ik niet op voorzitter Jos Heerman, want hij heeft een drukke advocatenpraktijk. Maar er zijn anderen. Het wordt de hoogste tijd dat er klare wijn wordt geschonken. Er wordt geen rekening gehouden met wat aan de grondslag van alles ligt. Men beschouwt het als vanzelfsprekend dat de spelers zich blijven inzetten, ondanks een gebrekkige uitbetaling."
"Intussen polsten andere clubs al bij verschillende spelers. Ik kan ze niet blijven motiveren. Als deze toestand niet vlug verandert, dan rijzen er meer en meer vraagtekens."

Slecht veld


Koen Caluwé, die na een goed uur het veld moest verlaten met een verzwikte voet en mogelijk een geraakte kruisband, had daarover beter nieuws. Geïnformeerd naar zijn reactie over de huidige belabberde financiële toestand vertelde een opgeluchte Caluwé het volgende. "De voorzitter en Luc Boermans hebben ons formeel gezegd dat de financiële problemen heel binnenkort definitief opgelost zouden zijn en dat de spelers zouden worden uitbetaald."
Wat de wedstrijd betreft kloeg Caluwé vooral over de slechte staat van het veld. "Op het middenveld was het heel moeilijk spelen. Na de 2-1 kwamen we wel wat onder druk te staan. Het duurde te lang voordat we de wedstrijd definitief konden beslissen."
Na de zege tegen Tienen blijft Caluwé hopen op de eindronde. "We hebben nu punten gepakt tegen ploegen waartegen we punten moesten pakken. Nu komt er een aantal wedstrijden tegen rechtstreekse tegenstanders. Dan zullen we weten waar we aan toe zijn. Het is nu aan ons om deze plaats vast te houden."
Nu in het nieuws