"Eindronde mag geen obsessie worden"

Print
Dessel
BR>DESSEL - "Een zwakke partij die in feite geen winnaar verdiende." Zo vatte de Desselse hulptrainer Rudy Caers het duel tegen Deinze samen. "Zo schitterend het tegen RWDM was, zo belabberd was het nu. Nochtans waren de beste kansen voor ons. De Fré moest voor de rust nauwelijks een bal pakken. Ook zijn vervanger Volders - Kris viel uit met een liesverrekking - werd zelden aan het werk gezet."
"Wij speelden vier degelijke mogelijkheden bij elkaar. Vooral de derde was een open kans. Nouhass legde terug tot bij Mateso, maar hij trapte ongelukkig in de grond. Had hij toen gescoord, dan hadden we gegarandeerd een ander wedstrijdbeeld gekregen."
"Maar het gebeurde niet en meteen was het te vrezen dat het zou mislopen. Een misverstand tussen Heylen en Cox lag aan de basis van de nederlaag. Beiden twijfelden even en zo viel de bal voor de voet van een Tiense aanvaller, met het fatale gevolg. De tweede goal moet je niet analyseren, want toen was iedereen voorin."
"Ondanks onze mindere prestatie stel ik toch vast dat we weer heel weinig weggaven en zelf kansen creëerden. Als Mateso afwerkt, is de winst voor ons. Abi werkt zich te pletter en daardoor verschijnt hij minder fris voor doel. Deinze was niet in staat om iets te forceren. Hun twee spitsen zaten in de greep van onze mandekkers Sas en Gielens die weer heel sterk stonden te voetballen. Zij waren de besten in een ploeg die veel balverlies leed en weinig enthousiasme toonde."

Eindbalans


"Ons spel was veel te krampachtig. Ik wijt dat aan het feit dat de eindronde steeds meer in de kopjes speelt. Maar als die een obsessie wordt, krijg je te veel druk en dreigt het verkeerd te lopen. Daarom moet er deze week gepraat worden. We moeten opnieuw streven naar regelmaat in de prestaties."
"Het feit dat we een goede thuismatch afwisselen met twee povere uitmatchen, stemt tot nadenken. We leven veel beter van week tot week in plaats van voortdurend aan die nacompetitie te denken. Het is alleen maar te hopen dat de punten die in Deinze verloren gingen, niet doorwegen in de eindbalans."
Nu in het nieuws