"Ik kan me neerleggen bij het gelijkspel"

Print
Hoogstraten
BR>HOOGSTRATEN - Liever één punt in de hand dan drie in de lucht. De trainers zeiden het vorige zaterdag niet, maar dachten het ongetwijfeld wel. De komende maanden zijn dan ook beslissend. Daarom wordt elk punt gekoesterd als een kostbare schat en wordt het klassement met argusogen in de gaten gehouden.
Op het eerste gezicht hoeft HVV met 29 punten niet te beven. Torhout, momenteel als veertiende gerangschikt, telt vier punten minder. Eddy Van De Ven wuift kordaat ook maar de geringste zweem van paniek weg. "De rangschikking al eens goed bekeken? Het is een groot kluwen. Natuurlijk was winst tegen Doornik een bijzonder goeie zaak geweest. Maar ik kan me moeiteloos neerleggen bij het gelijkspel."
"Doornik maakte na de jaarwisseling een indrukwekkende remonte, zette enkele weken geleden zelfs Strombeek op zijn nummer. Er zijn bovendien nog argumenten om het gelijkspel te rechtvaardigen. Een handvol vaste waarden vervangen is sneller gezegd dan gedaan. Dit vertimmerd Hoogstraten heeft zich uit de naad gewerkt. Voor de rust was het eerder zwakjes, nadien kwamen we een stuk beter uit de verf." De blikvanger van de voorbije zaterdag was ongetwijfeld Tim Staes, goed voor een onberispelijke prestatie.

Geen vrijaf


Op zaterdag 4 en zondag 5 maart is er geen competitie, maar staan wel inhaalwedstrijden op het programma. Het duel Zottegem - Hoogstraten behoort niet tot die categorie, en wordt volgens de kalender op zondag 2 april gespeeld. Van De Ven: "Maar dan wordt de Ronde van Vlaanderen gereden en is Zottegem naar verluidt zowat ontoegankelijk. Daarom nemen we het komende zondag tegen elkaar op, op verzoek van Zottegem."
Meer dan waarschijnlijk nog geen Palmers. Erwin sukkelt niet met een barstje in een rib, wel met een ribbreuk.
Nu in het nieuws