Toppers struikelen over Lille

Print
Lille
BR>LILLE - KFC Lille krijgt stilaan het imago van giantkiller aangemeten. Na de spectaculaire zeges tegen leider Zwarte Leeuw en - vorige week nog - Vigor Beringen, moest nu ook Bocholt, het huidige nummer vier in de rangschikking, voor de bijl. 1-2 werd het in Limburg. Het is onvoorstelbaar hoe Lille zich profileert als gevreesde boeman voor de kopploegen, terwijl het tegen de mindere ploegen maar moeizaam schijnt te lukken.
"Ik heb er eerlijk gezegd geen logische uitleg voor", geeft secretaris Rik Peeters toe. "Ik denk dat het allemaal met motivatie te maken heeft. Tegen de kopploegen toont heel de ploeg meer inzet, steekt elke speler een tandje bij."
"Dat is voor een groot deel de verdienste van Gert Cannaerts. Sinds hij de leiding overnam in Lille is het alsmaar beter gegaan. In de strijd om het behoud heeft hij nog maar één keer verloren, thuis tegen Meerhout. Daarnaast haalde hij vijf gelijke spelen en drie zeges. En nog niet van de minste."
"Blijkbaar krijgt hij de jongens zover, dat ze vooral tegen de toppers gemotiveerd zijn om iets extra's uit de brand te slepen. De ploeg is een echt collectief geworden. Dat hebben we ook nu weer gezien: Bocholt was zondag misschien wel de betere ploeg, maar Lille werd beloond voor zijn niet-aflatende vechtlust."
"Een ander groot pluspunt is het feit dat onze eigen jeugd het zo goed doet. Momenteel zijn er vier à vijf jongeren van Lille in de eerste ploeg. Ik hoop dat ze die jongens ook de komende weken een kans blijven geven", besluit Rik Peeters.
Nu in het nieuws